• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و معنویت درمانی بر تنظیم شناختی هیجان زنان مطلقه
تعداد صفحات 13
نویسنده سوسن هدایتی دانا - هایده صابری - بیتا نصرالهی
مشخصات نشریه  دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال 65 شماره 4
تاریخ انتشار مهر و آبان - 1401
محدوده صفحات 1578-1566
کلید واژه زنان مطلقه  شناخت درمانی  تهران  ذهن آگاهی  معنویت درمانی  زنان شهر تهران  تنظیم شناختی هیجان  طلاق  درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی  زنان تحت پوشش بهزیستی  درمان ذهن آگاهی  راهبردهای تنظیم شناختی سازگارانه هیجان  راهبردهای تنظیم شناختی ناسازگارانه هیجان  
چکیده مقدمه: هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و معنویت درمانی بر تنظیم شناختی هیجان زنان مطلقه بود.
روش کار: روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش همه زنان مطلقه تحت پوشش بهزیستی شهر تهران در سال 1399 بودند که از میان آنها 45 نفر داوطلب واجد شرایط وارد مطالعه شدند که با همگن­ سازی سن در دو گروه آزمایش و یک گروه گواه قرار گرفتند. جهت تحلیل داده­ ها از تحلیل واریانس با اندازه­ گیری­ های مکرر، آزمون تعقیبی بن فرونی و نرم افزار SPSS و سطح معناداری 05/0 استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد در پس آزمون و پیگیری، میانگین نمرات راهبردهای سازگارانه در گروه­ های آزمایش نسبت به کنترل به طور معنی­ دار و با تفاوت بیشتر افزایش پیدا کرده است. همچنین تاثیر روش درمان شناختی مبتنی بر ذهن­ آگاهی در مرحله پس آزمون از درمان معنویت درمانی بر افزایش راهبردهای سازگارانه موثرتر بوده است. در پس آزمون و پیگیری، میانگین نمرات راهبردهای ناسازگارانه در گروه ­های آزمایش نسبت به کنترل به طور معنی­ دار و با تفاوت بیشتر کاهش پیدا کرده است. همچنین تاثیر معنویت درمانی در مرحله پس آزمون و پیگیری از روش درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش راهبردهای ناسازگارانه موثرتر بوده است (001/0 ≥ P).
نتیجه گیری: به نظر می ­رسد درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی و معنویت درمانی هر دو برای زنان مطلقه موجب بهبود راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در این افراد و کاهش پیامدهای فردی و اجتماعی ناشی از طلاق شود.

کد مقاله 46149
تعداد بازدید 80

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397