• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی ارتباط بین تجربه خشونت خانگی و انجام غربالگری‌های سرطان‌های زنان
تعداد صفحات 10
نویسنده نفیسه ربانی - محبوبه احمدی دولابی - علیرضا اکبرزاده باغبان - مهرزاد کیانی - اشرف کاظمی - حدیثه مؤید
مشخصات نشریه  پزشکی قانونی ایران - سازمان پزشكي قانوني كشور - علمی پژوهشی شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1401
محدوده صفحات 213-204
کلید واژه خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  زنان اصفهان  غربالگری  اصفهان  سرطان پستان  سرطان  تجربه خشونت  سرطان‌های شایع زنان  خودآزمایی پستان  سرطان دهانه رحم  
چکیده مقدمه: خشونت خانگی از مشکلات شایع جهانی است که پیامدهای منفی جسمی و روانی در پی دارد و می‌تواند در انجام غربالگری‌های سرطان‌های زنان اثرگذار باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین تجربه خشونت خانگی و غربالگری سرطان‌های زنان صورت پذیرفت.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع مورد-شاهدی و بر روی ۴۰۴ زن ۱۸ تا ۴۵ ساله مراجعه کننده به مراکز درمانی تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی شهر اصفهان و به روش نمونه‌گیری آسان در طی شش ماه انجام شد. میزان انجام غربالگری‌ها در دو گروه زنان دارای خشونت و بدون خشونت بررسی و مقایسه گردید. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ و آزمون‌های کای دو، دقیق فیشر، من ویتنی و رگرسیون لجستیک استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج آماری در مطالعه حاضر اختلاف معناداری در انجام غربالگری‌ها در دو گروه مورد و شاهد نشان می‌دهد. انجام غربالگری‌های سرطان پستان و سرطان دهانه رحم به‌طور کامل به ترتیب در گروه دارای خشونت ۲۲.۸ و ۳۵.۶ درصد و در گروه بدون خشونت ۲۵.۷ و ۳۷.۱ درصد و انجام آنها به‌طور ناقص، به ترتیب در گروه دارای خشونت ۷۷.۲ و ۸۳.۶ درصد و در گروه بدون خشونت ۷۴.۳ و ۶۲.۹ درصد می‌باشد.
نتیجه‌گیری: باتوجه به ارتباط معکوس خشونت خانگی و انجام غربالگری‌ها، آموزش مهارت‌های زندگی، مشاوره و راهکارهای مناسب به زوجین برای پیشگیری از خشونت، می‌تواند موانع انجام غربالگری‌ها و پیامدهای حاصل از آن را بهبود دهد.

کد مقاله 46123
تعداد بازدید 55

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397