• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش بینی تاب‌آوری فردی بر اساس حمایت اجتماعی، سلامت روان و تاب‌آوری خانوادگی در زنان نابارور
تعداد صفحات 9
نویسنده فرشته میرزایی - علی دلاور
مشخصات نشریه  سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1401
محدوده صفحات 207-199
کلید واژه حمایت اجتماعی  زنان نابارور  حمایت اجتماعی ادراک‌ شده  ناباروری زنان  تهران  ناباروری  سلامت روانی زنان  زنان شهر تهران  سلامت روانی  تاب‌‌آوری خانواده  تاب‌آوری فردی  تاب‌آوری  
چکیده پیش بینی تاب‌آوری فردی بر اساس حمایت اجتماعی، سلامت روان و تاب‌آوری خانوادگی در زنان نابارور

زمینه: زنان نابارور در معرض آسیب های روانی و اجتماعی متعددی از قرار دارند و تاب آوری در این افراد برای محافظت از آنها در برابر آسیب ها از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف پژوهش حاضر پیش بینی تاب آوری فردی بر اساس حمایت اجتماعی، سلامت روان و تاب آوری خانوادگی در زنان نابارور بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل زنان نابارور مراجعه کننده به بخش ناباروری بیمارستان خاتم الانبیاء تهران در سال 1398-1399 بود. با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و با در نظر گرفتن ملاک های ورود شامل زنان نابارور، داشتن حداقل تحصیلات سیکل، سن 20-45 سال و داشتن حداقل دو سال سابقه ناباروری اولیه یا ثانویه، 361 نفر برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند. پرسشنامه های تاب آوری کانر-دیویدسون، مقیاس سنجش تاب آوری خانواده، پرسشنامه حمایت اجتماعی ادراک شده و پرسشنامه سلامت عمومی برای جمع آوری داده ها استفاده شد. از روش های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون با بهره گیری از نرم افزار SPSS نسخه 22 برای تحلیل داده ها استفاده شد.
یافته ها: طبق نتایج، سلامت روانی (0/71)، حمایت اجتماعی (0/62) و تاب آوری خانوادگی (0/78) دارای ضریب همبستگی مثبت معنادار با تاب آوری فردی بودند (0.01 > P). نتايج رگرسيون در پیش بینی دلزدگی زناشویی از طریق ابعاد حمایت اجتماعی و سلامت روان نشان می دهد که متغیرهای پیش بین توان تبیین %38/3 از واریانس تاب آوری فردی را در سطح 0/001 (F = 13.48 , P < 0.001) داشتند.
نتیجه گیری: در زنان نابارور، تاب آوری فردی از طریق حمایت اجتماعی، سلامت روان و تاب آوری خانوادگی قابل پیش بینی است و حمایت اجتماعی، سلامت روان و تاب آوری خانوادگی بالاتر به افزایش تاب آوری فردی در این افراد کمک می کند.

کد مقاله 46119
تعداد بازدید 55

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397