• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش بینی گرایش به رفتارهای خودآسیب‌رسان در نوجوانان دختر 13 تا 15 سال بر اساس سرمایه روان‌شناختی و عملکرد خانواده
تعداد صفحات 21
نویسنده سیده گیتی سبحانی - هاجر فلاح زاده - حسین پورشهریار
مشخصات نشریه  خانواده پژوهی سال 18 شماره 4 پیاپی 72
تاریخ انتشار زمستان - 1401
محدوده صفحات 775-755
کلید واژه دختران نوجوان  دانش‌آموزان دختر  عملکرد خانواده  سرمایه روانشناختی  رفتار‌های خودآسیبی  دانش‌آموزان نوجوان  بیجار (شهرستان)  
چکیده هدف پژوهش حاضر بررسی نقش سرمایۀ روان‌شناختی و عملکرد خانواده در پیش‌بینی گرایش به رفتارهای خودآسیب‌رسان در نوجوانان دختر 13 تا 15 سال بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می‌باشد. جامعۀ آماری پژوهش حاضر شامل کلیۀ دانش‌آموزان دختر 13 تا 15 سالۀ شهرستان بیجار می‌باشد که در سال تحصیلی 1400-1401 مشغول به تحصیل بودند. از بین جامعۀ موردنظر، 306 نفر با استفاده از فرمول کوکران برای نمونه در نظر گرفته شد که پنج مدرسه به‌صورت هدفمند انتخاب شد و لینک الکترونیکی پرسش‌نامه‌ها در داخل گروه اصلی هر مدرسه قرار گرفت. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد که بین نمرۀ کلی سرمایۀ روان‌شناختی و عملکرد خانواده با گرایش به رفتارهای خودآسیب‌رسان در میان نوجوانان دختر 13 تا 15 سال همبستگی منفی‌ و معناداری وجود دارد ( 05/0 ≥ p). همچنین مؤلفه‌های سرمایۀ ‌روان‌شناختی و عملکرد خانواده توانستند در مجموع، ۷/۱۳ درصد از واریانس گرایش به رفتارهای خودآسیب‌رسان کل را در نوجوانان دختر 13 تا 15 سال پیش‌بینی نمایند. با توجه به یافته‌ها می‌توان گفت که سرمایۀ روان‌شناختی و عملکرد خانواده در گرایش به رفتارهای خودآسیب‌رسان در نوجوانان دختر 13 تا 15 سال نقش ‌دارند. اما نقش سرمایۀ روان‌شناختی در پیش‌بینی رفتارهای خودآسیب‌رسان (بعد مستقیم و بعد غیرمستقیم) نسبت به عملکرد خانواده پررنگ‌تر بود.

کد مقاله 46064
تعداد بازدید 68

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397