• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان شناختی رفتاری و مصاحبه انگیزشی بر علایم حساسیت اضطرابی در زنان مطلقه در شهرستان خمین
تعداد صفحات 9
نویسنده عباس بیات اصغری - جواد جواهری - علیرضا منظری توکلی - حمید ملایی زرندی
مشخصات نشریه  دانشگاه علوم پزشکی جیرفت شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1401
محدوده صفحات 1026-1018
کلید واژه زنان مطلقه  طلاق  مصاحبه انگیزشی  حساسیت اضطرابی  رویکرد شناختی رفتاری  خمین (شهرستان)  
چکیده مقدمه و هدف: طلاق یکی از مهمترین پدیده ­های اجتماعی محسوب می ­شود که به عوامل متعددی بستگی دارد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان شناختی رفتاری و مصاحبه انگیزشی بر علایم حساسیت اضطرابی در زنان مطلقه بود.
روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه مداخله­ ای نیمه تجربی بود. جامعه آماری 260 نفر از زنان مطلقه 20 تا 50 سال در شهرستان خمین بودند. 60 نفر از زنان مذکور بر اساس معیارهای ورود انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه درمان شناختی رفتاری، درمان مصاحبه انگیزشی و گروه شاهد تقسیم شدند. ابزار جمع­ آوری داده ­ها پرسشنامه حساسیت به اضطراب ریس و پترسون بود. برای گروه­ های آزمایش، جلسات درمان به تعداد ۱۲ جلسه ۷۵ دقیقه­ ای برگزار شد. قبل از انجام مداخلات و در پایان مطالعه افراد در تمام گروه ­ها، پرسشنامه حساسیت به اضطراب را پر کردند. داده ­ها به کمک نرم­ افزار SPSS نسخه 25 و با استفاده از تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته­ ها: در مقایسه میانگین نمره متغیر حساسیت اضطرابی بین سه گروه درمان شناختی رفتاری، مصاحبه انگیزشی و گروه کنترل تفاوت معنی­ داری وجود داشت (0/05 > p). همچنین در مقایسه تک به تک گروه‌­های درمان شناختی رفتاری و درمان مصاحبه انگیزشی با گروه کنترل در مرحله پس‌آزمون اختلاف معنی­ داری وجود داشت (0/05 > p).
نتیجه­ گیری: یافته ­ها حاکی از آن است که روش­ های درمان شناختی رفتاری و مصاحبه انگیزشی بر کاهش میزان حساسیت اضطرابی در زنان مطلقه موثر هستند. پیشنهاد می­ شود در کنار سایر مداخلات روانشناختی و دارویی، از این دو روش به منظور کاهش حساسیت اضطرابی در زنان مطلقه به عنوان یک مداخله بالینی استفاده گردد.

کد مقاله 46013
تعداد بازدید 38

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397