• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه استرس والدگری و رضایت زناشویی در مادران کودکان مبتلا به طیف اتیسم و مادران کودکان سالم
تعداد صفحات 19
نویسنده محمدرضا مسجدسرایی - محمدحسن صدفی - غلامعلی افروز
مشخصات نشریه  سلامت و آموزش در اوان کودکی سال 2 شماره 1 پیاپی 3
تاریخ انتشار بهار - 1400
محدوده صفحات 45-27
کلید واژه رضایت زناشویی  اتیسم  تهران  مادران کودکان اتیستیک  استرس والدگری  منطقه 5 تهران  منطقه 6 تهران  کودکان سالم  والدین کودکان با اختلال اتیسم  رضایت زناشویی مادران  
چکیده مقدمه: پژوهش حاضر به بررسی و مقایسه استرس والدگری و رضایت زناشویی در مادران کودکان مبتلا به اختلال طیف اتیسم و مادران کودکان سالم پرداخت.
روش پژوهش: جامعه‌ی آماری این پژوهش شامل تمامی مادران کودکان سالم و مادران کودکان مبتلا به اختلال طیف اتیسم بودند که در زمان اجرای تحقیق به مراکز سازمان‌دهی، درمان و توان‌بخشی اختلالات اتیستیک مناطق 5 و 6 شهر تهران مراجعه کردند. تعداد اعضای نمونه شامل 50 نفر از مادران کودکان سالم و 50 نفر از مادران دارای فرزند مبتلا به اختلال طیف اتیسم بودند که به مراکز انتخاب‌شده در مناطق 5 و 6 شهر تهران مراجعه کردند و در پژوهش شرکت نمودند. در این پژوهش از روش نمونه‌گیری در دسترس استفاده شد و حجم نمونه بر اساس پیشینه پژوهش‌های مشابه تعیین شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه‌ی استرس والدگری بری جونز (1995) و پرسشنامه‌ی رضایت زناشویی افروز (1387) بود. داده‌ها با استفاده از مدل‌های آماری T دو گروه مستقل و تحلیل واریانس چند متغیره مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که بین استرس والدگری و رضایت زناشویی مادران دارای فرزند مبتلا به اختلال طیف اتیسم و مادران کودکان عادی تفاوت معناداری وجود دارد. مادران کودک طیف اتیسم استرس والدگری بالاتر و رضایت زناشویی پایین‌تری نسبت به مادران کودکان سالم داشتند.
بحث و نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داده بین مادران کودکان طیف اتیسم و مادران کودکان سالم از نظر استرس والدگری و رضایت‌مندی زوجیت تفاوت معنادار وجود دارد و مادران کودکان طیف اتیسم نسبت به مادران کودکان عادی در زندگی از رضایت‌مندی زوجیت پایین‌تری برخوردار هستند.

کد مقاله 45919
تعداد بازدید 34

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397