• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رویکرد مراقبت خانواده محور: مطالعه مرور نظام‌مند
تعداد صفحات 19
نویسنده لیلا کلهر - عباس عبادی - جمیله مختاری نوری - بتول نحریر
مشخصات نشریه  طب انتظامي شماره 1 پیاپی 40
تاریخ انتشار 1401
محدوده صفحات 19-1
کلید واژه خانواده  مرور نظام‌مند  مراقبت خانواده محور  رویکرد خانواده محور   
چکیده اهداف: خانواده مهم‌ترین رکن اساسی یک جامعه است که مسئول ارائه مراقبت‌های صحیح و مناسب بهداشتی به بیمار و اطرافیان بیمار است. مراقبت خانواده‌محور شامل، بررسی خانواده، مشارکت خانواده در مراقبت و تبادل اطلاعات بین تیم درمان و خانواده است. مطالعه حاضر با هدف مروری بر مطالعات اخیر در زمینه رویکرد مراقبت خانواده محور انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مروری، از پایگاه‌های علمی Google Scholar ,PubMed ,Science Direct ,Scopus و همچنین پایگاه‌های SID و Magiran مورد استفاده قرار گرفتند. کلمات کلیدی مورد استفاده در بازه زمانی 2000 تا 2021 شامل رویکرد خانواده‌محور، مراقبت خانواده‌محور،Family centered approach, Family based centered Family centered care بود. برای انتخاب مقالات مرتبط، از ابزار کیفیت مقالات به نام چک ‌لیست پریزما استفاده شد. موارد تکراری و غیرمرتبط با موضوع پس از غربال اولیه از مطالعه حذف شدند. در همه مراحل پژوهش موازین اخلاقی رعایت شد و هیچ‌گونه سوگیری و دخل و تصرفی از جانب محققین در مراحل انجام پژوهش صورت نگرفت.
یافته‌ها: از 265 مطالعه‌ای که بعد از جستجو وسیع و غربالگری یافت شد، تعداد 100 مطالعه بر اساس معیارهای ورود و خروج جهت استخراج داده‌ها بررسی و تحلیل شدند. طبق یافته‌های این مطالعات اثرات رویکرد خانواده‌محور شامل افزایش کیفیت زندگی، افزایش رضایتمندی بیماران و خانواده‌ها، بهبود نتایج بالینی نوزادان و کاهش استرس و اضطراب بیماران و خانواده‌ها بود.
نتیجه‌گیری: با مرور مطالعات اخیر، با توجه به اینکه این رویکرد کم‌هزینه و در دسترس بوده و نیز دارای اثرات مثبت است، لذا این رویکرد می‌تواند به عنوان یک راهکار علمی جهت مشارکت بیشتر بیمار و خانواده‌ها در مراکز بهداشتی، توانبخشی و درمانی ایران باشد.

کد مقاله 45845
تعداد بازدید 66

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397