• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی آموزش ذهنی‌سازی بر ظرفیت ذهنی‌سازی و رضایت زناشویی در متأهلین ایرانی ناراضی
تعداد صفحات 20
نویسنده سمیرا گوهری - سیدکاظم رسول‌زاده طباطبایی - سعید قنبری
مشخصات نشریه  روانشناسی بالینی (مصوب وزارت علوم) سال 14 شماره 3 پیاپی 55
تاریخ انتشار پائیز - 1401
محدوده صفحات 70-51
کلید واژه رضایت زناشویی  رضایت زناشویی زوجین  دانشجویان متأهل  نارضایتی زناشویی  افراد متأهل  دانشگاه تربیت مدرس  زوجین نارضایتمند  ذهنی سازی  آموزش مبتنی بر ذهنی سازی  ظرفیت ذهنی سازی  
چکیده مقدمه: هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر ذهنی سازی بر ارتقاء ظرفیت ذهنی سازی و رضایت زناشویی در افراد متاهل ناراضی ایرانی بود.
روش: پژوهش حاضر در چارچوب طرح های آزمایشی تک موردی قرار می گیرد. شرکت کنندگان در این مطالعه ۳ فرد متاهل و دانشجو دانشگاه تربیت مدرس بودند. هر سه شرکت کننده دوره آموزش مبتنی بر ذهنی سازی را در طول ۱۲ جلسه ۱ساعت و ۳۰دقیقه ای سپری کردند. هر یک از شرکت کننده ها ۹ مرتبه (سه مرتبه خط پایه، پنج مرتبه طی آموزش و یک دوره پیگیری یک ماهه) به وسیله مقیاس های ذهنی سازی، رضایت زناشویی و کارکرد تاملی ارزیابی شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل دیداری درون و برون موقعیتی داده ها استفاده شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد آموزش مبتنی بر ذهنی سازی بر ارتقاء ظرفیت ذهنی سازی با ضریب تاثیر ۳۶/۰ و سطح معناداری (۰۵/۰ P < ) و بر رضایت زناشویی با ضریب تاثیر ۸۵/۰ و سطح معناداری (۰۵/۰ P < ) موثر است.
بحث و نتیجه گیری: می توان نتیجه گرفت بسیاری از تعارض های ارتباطی زوجین، ناشی از نقص در ظرفیت ذهنی سازی و هشیارسازی زوجین در جریان آموزش در کاهش این تعارض ها بسیار موثر است. نتایج پژوهش حاضر بر استفاده از آموزش های روانشناختی ذهنی سازی در الگوهای ارتباطی متاهلین ناراضی ایرانی تاکید دارد.

کد مقاله 45719
تعداد بازدید 46

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397