ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان گرایش به مواد مخدر بر اساس الگوی مهارت‌های ارتباطی و تنظیم هیجانی با میانجیگری نقش حمایتی خانواده
تعداد صفحات 10
نویسنده محمد معرفت - فهیمه نامدارپور
مشخصات نشریه  تحقیقات علوم رفتاری (مصوب وزارت بهداشت) شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1401
محدوده صفحات 410-401
کلید واژه مواد مخدر  تنظیم هیجانی  گرایش به اعتیاد  مهارت ارتباطی  نجف آباد (شهرستان)  حمایت خانواده  آمادگی اعتیاد   نظم‌جویی هیجانی  گرایش جوانان  نقش حمایتی خانواده  
چکیده زمینه و هدف: گرایش به مواد مخدر می‌تواند اثرات جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد. حمایت خانواده­ ها در تنظیم هیجان و مهارت‌های ارتباطی در کاهش گرایش جوانان به مواد مخدر نقش مهمی دارد. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان گرایش به مواد مخدر بر اساس الگوی مهارت‌های ارتباطی و تنظیم هیجانی با میانجیگری نقش حمایتی خانواده‌ها بود.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی از نوع مدل‌یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه جوانان شهرستان نجف‌آباد اصفهان تشکیل دادند، که از این میان 200 نفر با روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شد. ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه نظم‌جویی هیجان گروس و جان (2004)، پرسشنامه مهارت‌های ارتباطی کوئین‌دام (2004)، پرسشنامه آمادگی به اعتیاد وید و بوچر (1992) و پرسشنامه حمایت خانواده پروسیدانو و هلر (۱۹۸۳) بوده است. تحلیل داده‌ها با استفاده از روش معادلات ساختاری و با نرم افزار SPSS و Amos انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد شاخص‌های برازش مدل تحقیق در شرایط مطلوب بود. مهارت‌های ارتباطی و تنطیم هیجان با حمایت خانواده رابطه مستقیم داشت و حمایت خانواده و مهارت‌های ارتباطی با گرایش به مواد رابطه غیرمستقیم داشت. گرایش به مواد مخدر بر اساس الگوی مهارت‌های ارتباطی و تنظیم هیجان با میانجیگری نقش حمایتی خانواده‌ها معنی‌دار بود. ( 05/0 > P).
نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش بیانگر این است که نقش حمایتی خانواده در چگونگی الگوهای ارتباطی و تنظیم هیجان موثر است و می‌تواند بستر را برای گرایش به مواد مهیا کند. همچنین حمایت موثر خانواده می­ تواند به افراد مبتلا به اعتیاد به مواد مخدر کمک کند تا احساس حمایت کنند، باورها و اعتماد به نفس آن‌ها را تغییر دهد و تمایل به بازگشت مجدد آن‌ها را کاهش دهد.

کد مقاله 45701
تعداد بازدید 77

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397