ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر زوج درمانی هیجان‌مدار بر اختلال استرس پس از آسیب ناشی از خیانت زناشویی
تعداد صفحات 12
نویسنده حسین محققی - محمدرضا روشنائی
مشخصات نشریه  تحقیقات علوم رفتاری (مصوب وزارت بهداشت) شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1401
محدوده صفحات 316-305
کلید واژه زوج درمانی  درمان متمرکز بر هیجان  تهران  زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره  خیانت زناشویی  زوج درمانی هیجان مدار  خیانت  استرس پس از سانحه  اختلالات استرسی  زنان آسیب‌دیده از خیانت همسر   خیانت خانوادگی  منطقه 2 تهران  زوج‌های تهرانی  آسیب عاطفی  خیانت زوج  
چکیده زمینه و هدف: خانواده مهم­ترین و اساسی­ ترین پایه برای ایجاد جامعه­ ای سالم است. اگر زوجین ارتباط سالم و خوبی با هم داشته باشند، خانواده و در نتیجه، جامعه­ سالمی خواهیم داشت. حال اگر زوجین ارتباط نامناسبی با یکدیگر داشته باشند، مشکلاتی برای آن‌ها به وجود می­ آید. یکی از موضوعات بسیار مهم که علاوه بر مختل کردن کانون خانواده و روابط زوجین، باعث تشدید آسیب در فرد آسیب دیده می­ شود، اختلال استرس پس از آسیب ناشی از خیانت زناشویی می­ باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی رویکرد زوج‌درمانی هیجان مدار بر اختلال استرس پس از آسیب ناشی از خیانت زناشویی انجام گرفت.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش نیمه تجربی از نوع پیش­ آزمون-پس­ آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل تمامی زنان آسیب­ دیده از پدیده خیانت همسر در زمستان ۱۴۰۰ بودند. تعداد ۳۰ زوج که به مرکز مشاوره آموزش و پرورش منطقه ۲ شهر تهران مراجعه کرده بودند و در نمرات مقیاس اختلال استرس پس از آسیب عاطفی فوآ (۲۰۰۳) دارای طیف علائم متوسط به بالا بودند، به روش نمونه­ گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایابی شدند. آزمودنی­ های گروه آزمایش ۱۵ جلسه در برنامه گروهی زوج‌درمانی هیجان مدار شرکت کردند، اما آزمودنی­ های گروه کنترل هیچ مداخله­ ای دریافت نکردند.
یافته‌ها: نتایج تحلیل نشان داد که زوج‌درمانی هیجان­ مدار بر کاهش علائم اختلال استرس پس از آسیب زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی مؤثر است و این تأثیر در مرحله پیگیری نیز پایدار است.
نتیجه‌گیری: از آنجا که زوج‌درمانی هیجان ­مدار باعث تنظیم هیجان­ های فرد می­ شود و با توجه به اثربخشی این رویکرد در زوجین درگیر خیانت زناشویی، استفاده از آن به عنوان یک رویکرد درمانی در این نوع مسائل توصیه می­شود.

کد مقاله 45698
تعداد بازدید 87

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397