• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان سازوکارهای پیشگیری از جرم ترک نفقه در نظام حقوقی ایران
تعداد صفحات 18
نویسنده حسین زارع شعار
مشخصات نشریه  مطالعات پیشگیری از جرم - پلیس پیشگیری ناجا پیاپی 66
تاریخ انتشار بهار - 1402
محدوده صفحات 160-143
کلید واژه ایران  نظام حقوقی  پرداخت نفقه  ترک انفاق  نظام حقوقی ایران  پیشگیری از جرم  جرم ترک انفاق  راهکارهای پیشگیری  پیشگیری اجتماعی  پیشگیری اجتماعی از جرم  عدم پرداخت نفقه  نفقه  مقررات زدایی  
چکیده زمینه و هدف: یکی از ضروریات عقد نکاح تکلیف پرداخت نفقه از سوی مرد است. به دلیل اهمیت این امر قانون‌گذار، عدم پرداخت نفقه را جرم‌انگاری نموده و برای آن مجازات تعیین نموده است؛ اما از آنجا که پیشگیری از جرم بهتر از مجازات آن است، لذا این سؤال مطرح است که چه راهکارهای پیشگیرانه اجتماعی در قبال جرم ترک نفقه وجود دارد؟
روش: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ گردآوری اطلاعات به روش اسنادی و از طریق مطالعه قوانین و منابع معتبر انجام شده و اطلاعات به دست آمده به صورت توصیفی- تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
یافته‌ها و نتایج: قانون‌گذار ایران همواره به موضوع نفقه به عنوان یک امر دو وجهی که هم دارای ماهیت حقوقی و هم دارای ماهیت کیفری است پرداخته است. در جرم ترک انفاق برای اینکه شوهر به دلیل نفقه ندادن مجازات شود، باید با وجود استطاعت مالی و وضع اقتصادی مناسب، از انجام وظیفه خودداری کند. البته در صورتی که شوهر ثابت کند که زن از وی تمکین نمی‌کرده است، نه‌ تنها مجازاتی در انتظار او نخواهد بود، تکلیف پرداخت نفقه از گردن او ساقط می‌شود. در خصوص راهکارهای پیشگیری اجتماعی از جرم ترک نفقه می‌توان به موارد متعددی از جمله تلاش برای تحکیم بنیان‌های عاطفی خانواده، تقویت باورهای دینی، اقدامات آموزش محور در مدارس و از طریق رسانه‌ها و همچنین اصلاح ساختار اقتصادی اشاره نمود.

کد مقاله 45593
تعداد بازدید 70

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397