• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی عوامل اجتماعی مؤثر بر نگرش به ازدواج: مطالعه دانشجویان دختر خوابگاه دانشگاه یزد
تعداد صفحات 9
نویسنده احمد کلاته ساداتی - راضیه جیریایی
مشخصات نشریه  مددکاری اجتماعی شماره 4 پیاپی 38
تاریخ انتشار زمستان - 1400
محدوده صفحات 56-48
کلید واژه ازدواج  دانشجویان دختر  حمایت اجتماعی  نگرش مذهبی  عوامل اجتماعی  سطح تحصیلات  بعد خانوار  دانشگاه یزد  نگرش به ازدواج  نگرش دختران به ازدواج  نگرش مذهبی دختران  نگرش دانشجویان  نگرش دختران  
چکیده مقدمه: نگرش به ازدواج، ارتباط تنگاتنگی با ازدواج و به‌صورت غیرمستقیم با موضوع باروری در کشور دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی عوامل اجتماعی موثر بر نگرش به ازدواج در بین دانشجویان دختر دانشگاه یزد می باشد.
روش: مطالعه حاضر، یک مطالعه مقطعی است که در سال 1397 انجام شد. پژوهش از نوع همبستگی است که در آن دویست نفر از دختران دانشجوی ساکن خوابگاه دانشگاه یزد با روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده‌ها از پرسشنامه حمایت ‌اجتماعی فیلیپس، مقیاس نگرش به ازدواج و پرسشنامه مذهبی دوک استفاده شد. داده‌ها توسط همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: آزمون همبستگی پیرسون بین نگرش به ازدواج با حمایت‌اجتماعی و همچنین بین نگرش به ازدواج با نگرش مذهبی رابطه معناداری را نشان داد. نتایج رگرسیون چندمتغیره نیز مشخص کرد که متغیرهای نگرش مذهبی دوازده درصد، بعد خانوار هجده درصد و سطح تحصیلات بیست و دو درصد در مجموع بیشترین تاثیر را بر نگرش به ازدواج دارند.
بحث و نتیجه‌گیری: تحقیق نشان داد که هر چه حمایت اجتماعی بالاتر باشد، نگرش مثبت نسبت به ازدواج وجود دارد. با توجه به نتایج پژوهش، تمرکز سیاستگذاران فرهنگی و اجتماعی روی متغیرهای نگرش مذهبی، سطح تحصیلات و بعد خانوار، برای تغییر مثبت در نگرش به ازدواج و یا تشویق بیشتر نسل جوان به ازدواج پیشنهاد می‌گردد.

کد مقاله 45488
تعداد بازدید 75

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397