• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی آموزش برنامه روان نمایشگری بر تاب‌آوری و سرمایه روان‌شناختی زنان مبتلا به سرطان پستان
تعداد صفحات 16
نویسنده مهدی رئوفی - محمدرضا صیرفی - حسن احدی
مشخصات نشریه  خانواده درمانی کاربردی شماره 5 پیاپی 14
تاریخ انتشار زمستان - 1401
محدوده صفحات 283-268
کلید واژه بندرعباس (شهرستان)  سرطان پستان  مشاوره روان نمایشگری  سرمایه روانشناختی  روان نمایش‌گری  تاب‌آوری  سرمایه روان‌شناختی زن  تاب‌آوری زنان  زنان مبتلا به سرطان  
چکیده هدف: هدف پژوهش حاضر تعیین اثر آموزش برنامه روان نمایشگری بر تاب‌آوری و سرمایه روان‌شناختی زنان مبتلا به سرطان پستان شهر بندرعباس است.
روش پژوهش: این مطالعه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه گواه انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه‌ی زنان مبتلا به سرطان پستان بیمارستان شهید محمدی شهر بندرعباس تشکیل دادند که تعداد آنها 78 نفر بود. از این تعداد، 60 نفر از زنان مبتلا به سرطان پستان شهر بندرعباس در سال 1398 که شدت و سطح بیماری یکسانی داشتند، به‌طور نمونه‌گیری در دسترس انتخاب، در دو گروه مداخله و گواه قرار گرفتند. ابزارهای مورد استفاده، پرسشنامه‌ی سرمایه‌ی روان‌شناختی لوتانز (2007) و مقیاس تاب‌آوری کونور و دیویدسون (2003) بود. روایی و پایایی این ابزارها در پژوهش‌های قبلی بررسی‌ شده است. جلسات آموزش روان‌نمایشگری بر اساس پروتکل لونتون (1388) در نه جلسه، نود دقیقه‌ای در یک ماه برگزار شد. پرسشنامه‌ها در مرحله‌ی اول و نهم مداخله تکمیل شد. تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS.22 انجام گردید.
یافته‌ها: آموزش برنامه روان نمایشگری سبب افزایش تاب‌آوری (71/199 = F ، 001/0 > P ) و همچنین سرمایه روان‌شناختی (40/108 = F ، 001/0 > P ) بیماران مبتلا به سرطان پستان شد.
نتیجه‌گیری: روش آموزش برنامه روان نمایشگری به بیماران سرطانی از جهات مختلف، افزایش تاب‌آوری و سرمایه‌ی روان‌شناختی کمک می‌کند.

کد مقاله 45293
تعداد بازدید 69

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397