• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی و تبیین جایگاه حضرت خدیجه (س) در کلام رسول خدا (ص) و روایات
تعداد صفحات 0
نویسنده اسماعیل سخا - امیرتیمور رفیعی - کیوان لولویی - سید حسن قریشی کرین
مشخصات نشریه  تاریخ - دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات - علمی پژوهشی سال 17 پیاپی 66
تاریخ انتشار پائیز - 1401
کلید واژه روایات  خدیجه همسر پیامبر  همسران پیامبر (ص)  حضرت محمد(ص)  روایات اهل بیت (ع)  حدیث حضرت رسول (ص)  
چکیده این پژوهش با هدف شناخت اجمالی جایگاه خدیجه (س) از دیدگاه رسول خدا (ص) و روایات می باشد چرا که از برجسته‌ترین زنان روزگار در کنار مریم بنت عمران (س)، آسیه بنت مزاحم همسر فرعون (س)، و دخترش حضرت فاطمه (س) بنت محمد (ص) به عنوان سرور زنان در دنیا و آخرت شناخته و معرفی شده‌اند. فلذا در این مقاله سعی شده با استفاده از کلام رسول خدا (ص) و روایات ائمه معصومین (ع) به گوشه ای هر چند اندک به جایگاه و عظمت این بانو که خداوند متعال در هر روز چند بار به سبب ایشان بر ملائکه مباهات می‌ورزد، پرداخته شود.
در این پژوهش به چند سوال شامل، اینکه رسول خدا (ص) در موارد مختلف خدیجه را چگونه معرفی کرده؟ و ائمه معصومین چگونه به وجود خدیجه (س) افتخار نموده اند؟ هدف از تعریف و تمجید آنان از خدیجه (س) چه مواردی می باشد، پرداخته خواهد شد.
یافته این تحقیق با روش کتابخانه‌ای به شیوه تحلیلی- توصیفی، به برخی از روایات از دیدگاه رسول خدا (ص) و ائمه اطهار (ع) درخصوص مقام دنیایی و اخروی خدیجه (س) اشاره نموده و با تحلیل و بررسی روایات بر اتقان و یا غیر منطقی بودن آنها می پردازد، در این نوشتار مشخص شده است که با توجه به بیانات حضرت رسول (ص) و معصومین (ع)، جایگاه و مقام خدیجه (س) از همه زنان و دیگر همسران محمد (ص) رفیع تر و ارزشمندتر بوده است. چرا که کمک های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ایشان در گسترش اسلام در طول تاریخ ماندگار گردیده است.


*فایل به زودی بارگذاری خواهد شد*

کد مقاله 45240
تعداد بازدید 49

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397