• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر آموزش سلامت معنوی با مشارکت خانواده بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در نوجوانان دختر
تعداد صفحات 11
نویسنده زینت رحیمی - زهرا امامی مقدم - نغمه رزاقی - حمیدرضا بهنام وشانی
مشخصات نشریه  دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1401
محدوده صفحات 74-64
کلید واژه دختران نوجوان  مشهد  کیفیت زندگی دختران  کیفیت زندگی  کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی  سلامت معنوی  مشارکت خانواده   دختران مشهد  
چکیده زمینه و هدف: آموزش سلامت معنوی در نوجوانان دختر باعث بهبود کیفیت زندگی آنان می شود. خانواده از عوامل تأثیرگذار بر سلامت معنوی و کیفیت زندگی نوجوانان است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر آموزش سلامت معنوی با مشارکت خانواده بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در نوجوانان دختر انجام گرفت.
روش ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی قبل و بعد، بر روی 60 نوجوان دختر 12-14 ساله در شهر مشهد در سال 1401-1400 انجام شد. از بین 22 مرکز بهداشتی شهری دو مرکز به روش تصادفی ساده انتخاب گردید. ابزار گردآوری داده ها شامل؛ فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامت کیداسکرین 27 بود. محتوای آموزشی طی 8 جلسه 45-30 دقیقه ای دو بار در هفته برای گروه مداخله برگزار گردید. گروه کنترل آموزش های رایج را دریافت نمودند. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نســخه 24 و آزمون های تی مســتقل، آنالیز واریانس و من ویتنی یو انجام شد.
نتایج: قبل از مداخله میانگین نمره کلی کیفیت زندگی مرتبط با ســـلامت در دو گروه تفاوت معنی دار نداشــت. (P > 0/05) اما بعد از مداخله میانگین نمره کلی کیفیت زندگی مرتبط با ســلامت در گروه مداخله به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (P < 0/05)
نتیجه گیری: آموزش سلامت معنوی با مشارکت خانواده سبب افزایش کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در نوجوانان دختر گردید لذا استفاده از این آموزش ها توصیه می شود.

کد مقاله 45211
تعداد بازدید 69

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397