• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه سبک‌های دلبستگی و رضایت زناشویی: نقش واسطه‌ای تعدیل شده رفتارهای دلبستگی
تعداد صفحات 11
نویسنده احسان نیک‌منش - رسول روشن چلسی - حجت الله فراهانی - منصوره السادات صادقی
مشخصات نشریه  پژوهش‌های نوین روانشناختی (مصوب وزارت علوم) پیاپی 68
تاریخ انتشار زمستان - 1401
محدوده صفحات 317-307
کلید واژه رضایت زناشویی  تهران  سبک دلبستگی ایمن  سبک‌های دلبستگی  سبک دلبستگی اجتنابی  رفتارهای دلبستگی  سبک دلبستگی اضطرابی  تجربه روابط نزدیک  دسترس‌پذیری  همدم‌ طلبی  پاسخ‌گویی  دلبستگی اجتنابی  
چکیده زمینه و هدف: هدف اصلی این مطالعه بررسی نقش واسطه‌ای تعدیل‌شده‌ی رفتارهای دلبستگی خود و همسر (شامل همدم‌طلبی، پاسخ‌گویی و دسترسی‌پذیری) در رابطه‌ی بین سبک‌های دلبستگی (شامل ایمن، اجتنابی و اضطرابی) و رضایت زناشویی در بین زنان و مردان متأهل شهر تهران بود.
مواد و روش‌ها: ۴۰۰ نفر از زنان و مردان متأهل شهر تهران با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و سپس پرسشنامه‌های فرم کوتاه‌شده‌ی پرسشنامه رضایت زناشویی (ENRICH)، مقیاس کوتاه دسترسی‌پذیری، پاسخگویی و همدم‌طلبی (BARE) و مقیاس تجدیدنظرشدۀ تجارب روابط نزدیک (ECR-R) برای جمع‌آوری داده‌ها بین آن‌ها توزیع شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS-26 و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج رگرسیون نشان داد که رفتارهای دلبستگی خود و همسر می‌توانند رضایت زناشویی را پیش‌بینی کنند. همچنین در رابطه‌ی بین دلبستگی اضطرابی و رضایت زناشویی، همدم‌طلبی و دسترسی‌پذیری همسر نقش تعدیل‌گر داشته است.
نتیجه‌گیری: با وجود دسترسی‌پذیری، پاسخگویی و همدم‌طلبی در زندگی زناشویی، شریک زندگی می‌تواند به فردی حامی و محافظت‌کننده تبدیل شود و به همسر خود احساس آرامش القا کند که این امر می‌تواند نیازهای روانی، عاطفی و جنسی زوجین را در کانون خانواده برآورده سازد و رضایت آن‌ها را افزایش دهد.

کد مقاله 45146
تعداد بازدید 51

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397