• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه تطبیقی حقوق باروری مصنوعی در ایران و انگلستان
تعداد صفحات 13
نویسنده سیروس نظری - علیرضا مظلوم رهنی - وحید نکونام
مشخصات نشریه  حقوق پزشکی - محمود عباسی - علمی پژوهشی پیاپی 57
تاریخ انتشار 1401
کلید واژه فرزندآوری  باروری مصنوعی  ایران  نظام حقوقی  باروری  انگلستان  حقوق باروری  نظام حقوقی ایران  حقوق تطبیقی  حقوق انگلیس  بررسی تطبیقی  
چکیده زمینه و هدف: باروری مصنوعی به عنوان یکی از روش‌های نوین در علم پزشکی، تغییرات عمده‌ای در شیوه‌های فرزندآوری به وجود آورده است. پژوهش حاضر درصدد است تا حقوق باروری مصنوعی در ایران و انگلستان را بررسی نماید.
روش: مطالعه حاضر به شیوه تطبیقی و با بهره‌گیری از روش اسنادی و کتابخانه‌ای صورت گرفته است.
ملاحظات اخلاقی: نگارش مقاله حاضر با مبنا قرار دادن اصول دقیق ارجاع‌دهی و استفاده از منابع فارسی و لاتین معتبر و مرتبط با بحث انجام شده است.
یافته‌ها: پذیرش حقوق باروری در فقه و حقوق بر مبنای نگرشی حکمی است و بیشتر دلایل حمایت از آن، مطابقت‌ دادن تغییرات زمانه با تحول نهاد خانواده، حمایت از افزایش جمعیت و تلاش برای درمان مشکلات ناباروری است. در انگلیس، باورهای لیبرالی و تأمین رفاه برای همه افراد حتی کودکان متولدشده از باروری مصنوعی مبنا قرار گرفته است.
نتیجه‌گیری: نظام حقوقی باروری مصنوعی انگلستان در زمینه تأمین منافع عالیه کودکان، نظامی پیشرو است، اما بر عهده‌گرفتن سرپرستان از سوی همجنس‌بازان، تجاری‌شدن بحث باروری مصنوعی از معایب آن هستند. در ایران نیز بر عهده‌گرفتن سرپرستی از سوی زنان مجرد بالای سی سال می‌تواند چالشی برای ازدواج و فرزندآوری محسوب شود.

کد مقاله 45074
تعداد بازدید 53

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397