• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان عقیم‌سازی اجباری اشخاص به ‌مثابه جنایت علیه بشریت و لزوم جرم انگاری آن در ایران
تعداد صفحات 13
نویسنده جمال بیگی - جعفر عباس‌نژاد - محمود  عباسی
مشخصات نشریه  حقوق پزشکی - محمود عباسی - علمی پژوهشی پیاپی 57
تاریخ انتشار 1401
کلید واژه خشونت جنسی  اسناد بين‌المللی  ایران  عقیم سازی  جرم‌ انگاری  نظام حقوقی ایران  جنایت علیه بشریت  جنایت نسل‌زدایی  عقیم سازی اجباری  دادگاه‌های بین‌المللی کیفری  نسل زدایی  کنوانسیون ژنو  کنوانسیون منع و مجازات جنایت نسل‌زدایی  
چکیده زمینه و هدف: برخی از کشورها، سازمان‌ها و تراست‌های بزرگ ملی یا فراملی در پی حفظ منافع ملی یا مادی خود، با اتخاذ سیاست کاهش جمعیتی در داخل یا دیگر کشورهای هدف، اقدام به اجرای طرح عقیم‌سازی جمعیت یک منطقه بدون اعلام تبعات آن و اخذ رضایت واقعی از آن‌ها می‌نمایند. با توجه به روش‌های متنوع ارتکاب آن از سوی مرتکبان و گستردگی آثار این جنایت که به‌ اندازه نسل بشریت هست و با هدف حمایت از اشخاص، می‌بایستی با جرم‌انگاری در قوانین داخلی در کنار اسناد بین‌المللی، ضمن اجرای عدالت کیفری به یک سیاست جنایی مؤثری در پیشگیری از این‌گونه جنایت‌ها دسترسی پیدا کرد.
روش: در این مقاله با روش توصیفی ـ تحلیلی، به بررسی شرایط ارتکاب و عناصر تشکیل‌دهنده جنایت عقیم‌سازی اجباری اشخاص و بیان وجه تمایز آن از سایر جنایت‌های مشابه و تشریح الزامات جرم‌انگاری این جنایت در سیستم قانونگذاری ایران پرداخته می‌شود.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
یافته‌ها: در سطح ملی به جهت عدم الحاق جمهوری اسلامی ایران به اساسنامه رم و خلأ تقنینی در قبال سیاست‌ها و برنامه‌های ناظر بر عقیم‌سازی، بایسته است مقنن با جرم‌انگاری این جنایت به مثابه جنایت علیه بشریت، با ارائه تعریف دقیق و بیان کامل مصادیق آن، از موجودیت نسل آینده بشریت حمایت نماید.
نتیجه‌گیری: می‌توان نتیجه گرفت که در سطح بین‌المللی، از سال 1998 اساسنامه دادگاه کیفری بین‌المللی عقیم‌سازی را به عنوان یکی از مصادیق جنایت‌های علیه بشریت به رسمیت شناخته است، هرچند قبل از آن نیز در سایر اسناد بین‌المللی از جمله کنوانسیون ژنو و کنوانسیون منع و مجازات جنایت نسل‌زدایی، تحت عنوان «خشونت جنسی» به آن پرداخته می‌شد.

کد مقاله 45071
تعداد بازدید 49

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397