• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ضمانت اجرای کیفری منع تولید نسل در حقوق ایران (ناظر بر ماده 23 قانون حمایت از خانواده 1391)
تعداد صفحات 12
نویسنده سعیده تمیزکار - عاطفه عباسی کلیمانی - مریم السادات محقق داماد
مشخصات نشریه  حقوق پزشکی - محمود عباسی - علمی پژوهشی پیاپی 57
تاریخ انتشار 1401
کلید واژه اصلاح قوانین  ایران  سلامت جنین  جرم‌ انگاری  نظام حقوقی ایران  ضمانت کیفری  مصلحت عمومی  ضمانت اجرا  ضمانت اجرای کیفری  حق سلامتی  قانون حمایت از خانواده 1391  ماده 23 قانون حمایت خانواده 1391  مداخله کیفری  بیماری‌های خطرناک  بیماری‌های مسری  تولید نسل  منع تولید نسل  انتقال بیماری  
چکیده زمینه و هدف: برای اولین‌بار در تبصره ماده 23 قانون حمایت از خانواده مصوب 1391، مسأله «منع تولید نسل» برای زوجینی که بیماری مسری و خطرناک دارند و انتقال بیماری، سلامت جنین را تهدید می‌کند، مورد توجه قانونگذار قرار گرفته است. اهمیت توجه به این مسأله بدین خاطر است که تولد جنین بیمار هزینه‌های گزاف درمانی، اقتصادی، فرهنگی، آمورشی و اجتماعی برای جامعه در پی‌خواهد داشت و افزون بر آن، حق سلامت جنین و سرنوشت کودک آینده را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
روش: روش مقاله کیفی از نوع توصیفی ـ تحلیلی و شیوه گردآوری داده‌ها کتابخانه‌ای و از طریق فیش برداری انجام شده است.
ملاحظات اخلاقی: در روند پیشبرد پژوهش، امانتداری و اخلاق پژوهش مورد توجه نگارندگان بوده است.
یافته‌ها: باید توجه کرد که اقدام تقنینی گامی مؤثر برای بهبود وضعیت کیفی سلامت جنین و جامعه است، اما عدم توجه قانونگذار به ضمانت اجرای جامع و کامل، عملاً پیامدهای مفید و مثبت آن را خنثی کرده و از جمله چالش‌های حقوقی منع تولید نسل به شمار می‌آید، گرچه در تأمین حقوق و کیان خانواده اولویت با حاکم‌کردن ارزش‌های اخلاقی و متعالی، آمورش و فرهنگ‌سازی است و مداخله کیفری باید حداقل و آخرین راهکار باشد، اما در این مورد خاص به نظر می‌رسد با در نظرگرفتن ضمانت اجرای کیفری می‌توان عملاً از سلامت جنین و مصلحت عمومی صیانت و پاسداری نمود.
نتیجه‌گیری: یافته‌ها بر این نکته تأکید دارد که امکان جرم‌انگاری منع تولید نسل، در فرض مذکور وجود دارد و متناسب با آن می‌تواند ضمانت اجرای کیفری جهت اصلاح قانون پیشنهاد کرد.

کد مقاله 45070
تعداد بازدید 47

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397