ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی آموزش خودزاد بر دغدغه رضایت جنسی و عملکرد جنسی زنان با سابقه ماستکتومی
تعداد صفحات 13
نویسنده ناهید حسن نژاد - مژگان آگاه هریس - خدیجه اعراب شیبانی - حسین زارع - عبدالرحیم قلی زاده پاشا
مشخصات نشریه  دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد (مصوب وزارت بهداشت) سال 65 شماره 3
تاریخ انتشار مرداد و شهریور - 1401
محدوده صفحات 912-900
کلید واژه رضایت جنسی  عملکرد جنسی زنان  عملکرد جنسی  سرطان پستان  زنان ماستکتومی شده  تنش‌زدایی  ماستکتومی  تحمل پریشانی  زنان مبتلا به سرطان  زندگی جنسی  زندگی جنسی زنان  آموزش خودزاد  دغدغه جنسی  آموزش تنش‌زدایی پیشرونده  
چکیده زمینه و هدف: سرطان پستان، زندگی بسیاری از زنان در سراسر جهان را تهدید می‌کند. بنابراین هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش خودزاد بر عملکرد و دغدغه جنسی زنان با سابقه ماستکتومی بود.
روش و مواد: پژوهش حاضر از نوع طرح‌های کاربردی و آزمایشی از نوع پیش‌آزمون- پس‌آزمون و پیگیری همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی زنان مبتلا به سرطان پستان که سابقه ماستکومی که از بین آنها 54 نفر با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب و با استفاده از شیوه تصادفی‌سازی ساده در سه گروه، آموزش خودزاد (18 = n) و گروه کنترل (18 = n) گماشته شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه تحمل پریشانی (سیمونز و گاهر)؛ پرسشنامه عملکرد جنسی زنان (روزن و همکاران)؛ پرسشنامه رضایت از زندگی زنان (مستون و ترایپل) به دست آمد. داده‌ها با استفاده از روش مانکوا و تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر استفاده شد و تحلیل‌های آماری فوق با بهره‌گیری از نرم افزار SPSS.22 به اجرا درآمد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که آموزش خودزاد بر عملکرد و دغدغه جنسی و تحمل پریشانی موثر بود. همچنین بین آموزش تنش زدایی پیشرونده بیش‌ترین تاثیر؛ و سپس آموزش خودزاد بر عملکرد و دغدغه جنسی و تحمل پریشانی تاثیر داشتند (01/0 > p).
نتیجه گیری: بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که برای متغیرهای عملکرد و دغدغه جنسی زنان با سابقه ماستکتومی، آموزش تنش زدایی پیشرونده آموزش موثرتری بود.

کد مقاله 45055
تعداد بازدید 108

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397