• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش بینی احساس خوشبختی زوجین بر اساس تمایزیافتگی خود و روابط موضوعی اولیه
تعداد صفحات 10
نویسنده آرزو جعفری سلطان آبادی - نادر منیرپور - حسن میرزاحسینی
مشخصات نشریه  دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال 64 شماره 6
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1400
محدوده صفحات 4147-4138
کلید واژه تهران  تمایزیافتگی  خوشبختی  تمایزیافتگی خود  روابط موضوعی  روابط موضوعی اولیه  کیفیت روابط موضوعی  زوج‌های تهرانی  احساس خوشبختی  احساس خوشبختی زوجین  
چکیده احساس خوشبختی زوجین به عنوان یکی از مهم‌ترین عواملی است که مقدمه تربیت نسل آینده، بهزیستی روانی زوجین و استقلال خود افراد محسوب می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه و پیش ­بینی احساس خوشبختی زوجین بر اساس تمایزیافتگی و روابط موضوعی اولیه انجام شد.
روش کار: ﭘﮋوﻫﺶ از ﻧﻈﺮ ﻫﺪف، ﮐﺎرﺑﺮدی و از ﻧﻈﺮ روش ﺟﻤﻊآوری دادهﻫﺎ از ﻧﻮع ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ بود. جامعه آماری پژوهش شامل زوج‎هایی بود که به مدت 10 سال زندگی مشترک داشتند و در زیر یک سقف در شهر تهران زندگی می‎کردند. از بین جامعه مذکور تعداد 150 زوج (300 نفر) به روش نمونه‎گیری در دسترس و با توجه به معیارهای ورود و خروج به عنوان نمونه انتخاب شد و به پرسشنامه­ های ﺗﻤﺎﻳﺰﻳﺎﻓﺘﮕﻲ (اﺳﻜﻮورون، 1998)، کیفیت روابط موضوعی (بل و بل، 1995) و احساس خوشبختی (لنتز، 2010) پاسخ دادند. یافته­ های پژوهش با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون تحلیل شد.
نتایج: نتایج ضریب پیرسون نشان داد که ارتباط بین احساس خوشبختی زوجین با تمایزیافتگی خود و روابط موضوعی اولیه معنی­ دار بود (p ≤ 0/001). نتایج رگرسیون نیز نشان داد که تمایزیافتگی خود و روابط موضوعی اولیه به ترتیب به میزان 69 % و 74% و معنی دار به پیش­ بینی احساس خوشبختی زوجین پرداختند.
نتیجه­ گیری: بر اساس تمایزیافتگی خود و روابط موضوعی اولیه می­ توان به صورت مستقیم احساس خوشبختی زوجین را پیش­ بینی کرد؛ بنابراین با تقویت تمایزیافتگی و روابط موضوعی اولیه می­ توان کیفیت زندگی زناشویی زوجین را بهبود بخشید.

کد مقاله 45038
تعداد بازدید 168

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397