• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تجربه زیسته زنان مصرف کننده مشروبات الکلی از ارتباطات فردی و خانوادگی (مطالعه موردی: شهر اصفهان)
تعداد صفحات 15
نویسنده محبوبه پاینده - علی هاشمیان‌فر - اصغر محمدی
مشخصات نشریه  دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال 64 شماره 6
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1400
محدوده صفحات 4111-4097
کلید واژه روابط اعضای خانواده  روابط خانوادگی  تجربه زنان  زنان اصفهان  تجربه زیسته  اصفهان  مصرف الکل  مشروبخواری  وابستگی زنان به الکل  روابط فردی  
چکیده مصرف مشروبات الکلی یکی از پدیده‌های نوظهور اجتماعی است که بنیان‌ جامعه انسانی را تحت تاثیر قرار می دهد. الکلیسم یکی از نابهنجاری‌هایی است که تاثیرات منفی و مخربی را در عرصه‌های فردی، خانوادگی به همراه دارد. نهاد خانواده به عنوان مهمترین نقطه آسیب‌پذیر این انحراف، و زنان مصرف کننده به عنوان اولین قربانیان این کجروی محسوب می‌شوند که پیامدهای مصرف مشروب در ارتباطات فردی و خانوادگی آنها اثرگذار است. هدف از پژوهش حاضر، پدیدارشناسی تجربه زیسته روابط فردی و خانوادگی در زنان مصرف‌کننده مشروبات الکلی شهر اصفهان می‌باشد.
روش کار: در این مطالعه از روش تحقیق کیفی پدیدارشناسی با رویکرد کلایزی استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق، زنان مصرف کننده مشروبات الکلی در شهر اصفهان هستند که 30 نفر به روش نمونه گیری هدفمند، نمونه‌ها از نوع گلوله برفی و معیار اشباع نظری انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با مصاحبه های نیمه ساختار یافته به مدت 60-150 دقیقه انجام شد. که تجربه زیسته زنان مصرف کننده از روابط فردی و خانوادگی آنها کشف و مورد واکاوی قرار گرفت.
نتایج: یافته های پژوهش به دو مضمون تجربه زیسته روابط فردی (ویژگی فرد مصرف کننده، عوامل تسریع کننده مصرف، ارتباط نامشروع) و تجربه زیسته روابط خانوادگی (والدگری نامناسب، مصرف مشروب در خانواده، شکاف فکری در خانواده) تقسیم شد که در قالب مقوله و مفاهیم در این مقاله به آنها پرداخته شده است.
نتیجه‌گیری: روابط فردی و روابط خانوادگی و همچنین تعامل میان اعضای خانواده، در گرایش به مصرف مشروبات الکلی، نقش موثری دارد.

کد مقاله 45037
تعداد بازدید 116

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397