عنوان | بررسی عملکرد زنان روستایی در تولید محصول سالم (مطالعه موردی شهرستانهای شفت و صومعه سرا) |
تعداد صفحات | 11 |
نویسنده |
|
مشخصات نشریه | مهندسی جغرافیایی سرزمین – انجمن جغرافیایی ایران شماره 2 پیاپی 12 |
تاریخ انتشار | تابستان - 1401 |
محدوده صفحات | 287-277 |
کلید واژه | زنان روستایی گیلان (استان) عملکرد زنان محصول سالم صومعه سرا (شهرستان) شفت (شهرستان) غرب گیلان کلاسهای ترویجی |
چکیده |
مقدمه: تولید محصول سالم در عصر حاضر یکی از دغدغه های اصلی حوزه کشاورزی و صنعت غذایی است. روستاها بستر اصلی تولید محصولات غذایی هستند و زنان روستا یکی از مهمترین گروه های تأثیرگذار بر این مقوله هستند. هدف: با توجه به ضرورت تولید محصول سالم و نقش پررنگی که زنان روستایی در این مهم دارند در این پژوهش به بررسی عملکرد زنان در روستاهای شهرستان های شفت و صومعه سرا در تولید محصول سالم پرداخته شد. روششناسی: روش تحقیق از نوع توصیفی–تحلیلی است و در گردآوری دادهها از دو روش کتابخانهای و میدانی استفاده شده است. اطلاعات مأخوذه از طریق آزمون های همبستگی پیرسون و اسپیرمن در بستر نرم افزار SPSS مورد ارزیابی قرار گرفت. قلمرو جغرافیایی: شهرستان های شفت و صومعه سرا در غرب استان گیلان. یافتهها: ویژگی های فردی پاسخگویان همچون سن، تعداد اعضای خانواده و میزان درآمد تاثیر معنی داری بر متغیر نقش زنان در تولید محصول نداشت. در مقابل زنان روستایی در میزان آگاهی از مضرات سموم و کودهای شیمیایی، ایجاد انگیزه برای شرکت در کلاس های ترویجی، افزایش انگیزه تولید محصول سالم بهواسطه برگزاری دورههای آموزشی-ترویجی، افزایش آگاهی در زمینه تولید محصول سالم بهواسطه استفاده از نشریات آموزشی-ترویجی و میزان انتقال تجربیات درزمینه تولید محصول سالم به سایر کشاورزان نقش مؤثری را در جهت تولید سالم ایفا می نمایند. نتیجهگیری: با توجه به یافته های پژوهش می توان نقش زنان روستایی را در حصول محصول سالم تر مؤثر و اساسی دانست. |
کد مقاله | 45014 |
تعداد بازدید | 99 |
|