• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی اثربخشی آموزش گروهی، شناختی، رفتاری مثبت‌نگر بر کیفیت زندگی زنان خشونت دیده: کارآزمایی بالینی سه سوکور
تعداد صفحات 12
نویسنده زینب عامری - مصطفی عنایت راد - ارغوان فیض منش
مشخصات نشریه  پزشکی قانونی ایران - سازمان پزشكي قانوني كشور - علمی پژوهشی شماره 2 پیاپی 102
تاریخ انتشار تابستان - 1401
محدوده صفحات 82-71
کلید واژه خشونت  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  سلامت زنان  خشونت علیه زنان  کیفیت زندگی زنان  خشونت‌دیدگی  خشونت شوهر  خشونت تجربه شده  سلامت روانی زنان  مشاوره گروهی با رویکرد شناختی رفتاری  کیفیت زندگی  تجربه خشونت  سلامت روانی  قربانیان خشونت  شاهرود (شهرستان)  زنان خشونت دیده  خشونت تجربه شده در زنان  رویکرد شناختی رفتاری  کارآزمایی بالینی  زنان مراجع به مراکز بهداشت  مشاوره گروهی شناختی رفتاری با رویکرد مثبت نگر  
چکیده مقدمه: با توجه به شیوع بالا و پیامدهای نامطلوب خشونت خانگی، طراحی مداخلات مؤثر در راستای کاهش یا پیشگیری از آن اهمیت فراوان دارد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر مشاوره گروهی شناختی- رفتاری با رویکرد مثبت‌نگر بر خشونت خانگی و کیفیت زندگی به‌منظور شناسایی و کنترل افکار منفی زنان دارای خشونت است.
روش‌ بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه کارآزمایی تصادفی کنترل شده سه سو کور است که در سال ۱۳۹۷ بر روی زنان خشونت‌دیده مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر شاهرود انجام شد. به‌منظور جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه تاکتیک‌های حل تعارض (برای سنجش تجربه و اعمال خشونت) و پرسشنامه کیفیت زندگی در گروه مداخله و کنترل استفاده شد. گروه مداخله تحت ۸ جلسه آموزش شناختی رفتاری مثبت‌نگر قرار گرفتند و گروه کنترل نیز ۸ جلسه آموزش سلامت زنان را دریافت کردند. میزان تجربه و اعمال خشونت در دو گروه در فواصل قبل، بلافاصله، سه و شش ماه بعد از مداخله ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آنالیزهای تی مستقل و اندازه‌گیری مکرر استفاده شد.
یافته‌ها: میانگین نمره کل خشونت قبل از مشاوره در گروه مداخله از ۹/ ۱۴۵ به ۳/ ۱۴ بعد از مداخله تغییر کرد (۰۰۱/ = P)، درحالی ‌که در گروه کنترل از ۵/ ۱۰۲ به ۴۵ کاهش داشت (۰۰۱/ = P). این تفاوت در همه زیرمقیاس‌های خشونت‌دیده شد. همچنین افزایش قابل‌توجه و معنادار نمرات کیفیت زندگی پس از مداخله نسبت به گروه کنترل مشاهده شد.
نتیجه گیری: آموزش شناختی رفتاری مثبت‌نگر، در کاهش خشونت‌دیدگی و همچنین ارتقای سطح سلامت روانی و کیفیت زندگی زنان خشونت‌دیده می‌تواند موثر باشد و باعث افزایش کیفیت زندگی در آنها شود.

کد مقاله 44659
تعداد بازدید 57

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397