• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ارزیابی و تبیین رواج پدیده کودک آزاری و جرم انگاری آن در شهر اصفهان
تعداد صفحات 8
نویسنده لیلا مختارزاده - هادی کاظمی - فرهاد امام جمعه
مشخصات نشریه  پزشکی قانونی ایران - سازمان پزشكي قانوني كشور - علمی پژوهشی شماره 2 پیاپی 102
تاریخ انتشار تابستان - 1401
محدوده صفحات 63-56
کلید واژه آزار جنسی  آزار جسمی  کودک آزاری  والدین کودک‌ آزار  پزشکی قانونی  جرم‌ انگاری  اصفهان  کودک آزاری جسمانی  آزار جنسی کودکان  قوانین کیفری  
چکیده مقدمه: کودک‌آزاری توسط والدین یا دیگران مشکل اجتماعی و بهداشتی است که می‌تواند صدمات جدی به کودکان وارد کرده و حتی موجب مرگ ایشان شود. بنابراین امروزه به عنوان یک پدیده اجتماعی، نوعی جرم محسوب می‌شود. در بیشتر موارد کودک‌آزاری نشانه‌ای از وجود اختلال در خانواده اجتماع است و تنها با درک عواملی که در رویداد چنین امری دخیل هستند می‌توان اقدام مقتضی برای رفع آن انجام داد. به‌همین منظور در مطالعه حاضر به ارزیابی و تببین رواج پدیده کودک‌آزاری و جرم‌انگاری آن در شهر اصفهان پرداخته شده است.
روش‌ بررسی: در مطالعه توصیفی-مقطعی‌ حاضر اطلاعات ثبت شده از ۳۰ کودک‌آزاری طی سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۵ از مراکزی نظیر سازمان پزشکی قانونی شهر اصفهان، دادگستری‌ها و دفاتر وکلای سطح شهر جمع‌آوری شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که کودک‌آزاری ۰۰۵/ ۰ درصد طی این دو سال در اصفهان رواج داشته است. از بین ۳۰ کودک‌آزاری ثبت شده ۱۱ مورد (۷/ ۳۶ درصد) کودکان دختر با میانگین سنی ۸۳/ ۱ ± ۷ سال و و ۱۹ مورد (۳/ ۶۳ درصد) کودکان پسر با میانگین سنی ۱۲/ ۲ ± ۷۹/ ۷ سال بوده‌اند. بیشترین درصد فراوانی کودک‌آزاری با ۱۴مورد (۷/ ۴۶ درصد) مربوط به نوع کودک‌آزاری جسمی (مانند ضرب و جرح) بوده و پس از آن کودک‌آزاری جنسی با ۱۱ مورد (۷/ ۳۶ درصد) و هیچ‌گونه کودک‌آزاری ناشی از بهره‌گیری خلاف یافت نشده است. فرد آزاردهنده اکثراً آشنایان با ۱۱ مورد (۷/ ۳۶ درصد) بوده است.
نتیجه‌گیری: بر طبق نتایج مطالعه حاضر، اگرچه شیوع کودک‌آزاری بسیار کم بوده اما بیشترین آزار کودکان، جسمانی و جنسی بوده و پسران بیش از دختران تحت این آسیب بوده‌اند. این پدیده در خانواده‌های کم‌درآمد و با سطح تحصیلات پایین‌تر رواج بیشتری داشته و فرد آزاردهنده اغلب از افراد غیر از خانواده درجه یک کودک بوده است. بنابراین به‌نظر می‌رسد با آگاه‌سازی خانواده‌ها از حقوق کودکان، می‌توان از رواج بیشتر این معضل اجتماعی جلوگیری کرد.

کد مقاله 44658
تعداد بازدید 59

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397