ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان مبتنی بر ایماگو بر باورهای فراشناختی، بخشودگی و بهزیستی روان‌شناختی زنان متقاضی طلاق
تعداد صفحات 14
نویسنده حسن رحمانی شمس - حمید نجات - حسن توزنده جانی - احمد زنده دل - زهرا باقرزاده گلمکانی
مشخصات نشریه  روش‌ها و مدل‌های روان‌شناختی (مصوب دانشگاه آزاد) پیاپی 47
تاریخ انتشار بهار - 1401
محدوده صفحات 28-15
زبان فارسی
کلید واژه بخشش  بخشودگی  بهزیستی روان‌شناختی  زنان متقاضی طلاق  باورهای فراشناختی  طلاق  ايماگوتراپی  شهر ری  ایماگو  بهزیستی روان‌شناختی زنان  بخشودگی زنان  
چکیده مقدمه: این پژوهش با هدف بررسی تأثیر درمان ­مبتنی بر ایماگو بر باورهای فراشناختی، بخشودگی و بهزیستی روان‌شناختی زنان متقاضی طلاق در شهرری انجام شده است.
روش: طرح پژوهش از نوع پیش ­آزمون- پس­ آزمون با گروه آزمایش و گواه می­ باشد. جامعه­ آماری پژوهش شامل کلیه­ زنان متقاضیان طلاق در شهر شهرری بود که از میان آن­ها 28 نفر به عنوان 14 نفر به روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب شدند. از این 28 نفر به شکل تصادفی، 14 نفر در گروه آزمایش و 14 نفر در گروه کنترل گماشته شدند. درمان مبتنی بر ایماگو به شیوه گروهی طی 8 جلسه بر دو گروه آزمایش اجرا شد. و افراد گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفتند و هیچ مداخله­ ای دریافت نکردند. ابزار استفاده شده در این پژوهش شامل پرسش‌نامه­ باورهای فراشناخت ولز، پرسش‌نامه­ بخشودگی پولارد و همکاران و پرسش‌نامه بهزیستی روان‌شناختی ریف می ­باشد که شرکت کنندگان در مرحله پیش ­آزمون و پس ­آزمون به سؤالات آن پاسخ دادند. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از روش­ های آماری توصیفی و تحلیل کواریانس استفاده شده است.
یافته ­ها: اثر درمان مبتنی بر ایماگو، بر باورهای فراشناختی، بخشش و بهزیستی روان‌شناختی زنان متقاضی طلاق معنادار بود. هم‌چنین، میزان باورهای فراشناختی، بخشودگی و بهزیستی روان‌شناختی در گروه آزمایش در مرحله­ پس آزمون به گونه معنی داری متفاوت از گروه کنترل بود.
نتیجه­ گیری: نتایج پژوهش بیانگر آن است که میان گروه آزمایش و کنترل از لحاظ متغیرهای باورهای فراشناختی، بخشودگی و بهزیستی روان‌شناختی تفاوت معنی­ داری وجود دارد (001/0 > P). درمان مبتنی بر ایماگو از درمان­ های جدید و مطرح در درمان تعارض های خانواده و زوج‌هاست که توانسته است باورهای فراشناختی، بخشودگی و بهزیستی روان‌شناختی زنان متقاضی طلاق را تغییر دهد.

کد مقاله 44486
تعداد بازدید 102

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397