• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش داوری در پیشگیری از دعاوی خانوادگی و ارتقای کارآمدی نظام حل و فصل اختلافات
تعداد صفحات 19
نویسنده مائده چینی ساز - سید مهدی میرداداشی کاری - ابراهیم دلشاد معارف
مشخصات نشریه  مطالعات پیشگیری از جرم - پلیس پیشگیری ناجا پیاپی 63
تاریخ انتشار تابستان - 1401
محدوده صفحات 229-211
زبان فارسی
کلید واژه داوری  دعاوی خانوادگی  داوری خانوادگی  داوری در اختلافات خانوادگی  اختلاف خانواده  حل و فصل اختلافات خانوادگی  نهاد داوری  پیشگیری از دعاوی  
چکیده زمینه و هدف: خانواده واحد بنیادین هر جامعه است که شالوده جامعه انسانی و کانون اصلی رشد و تعالی افراد محسوب می‌شود، اما مانند هر نهاد دیگری ممکن است تحت تأثیر نوسانات، تعارضات و اختلافاتی قرار گیرد که با توجه به جایگاه ویژه آن باید تلاش کرد که این اختلافات به ‌نحوی حل ‌و فصل شود تا به جایگاه ارزشمند خانواده و قواعد اخلاقی حاکم بر آن لطمه‌ای وارد نشود.
روش: پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است.
یافته‌ها و نتایج: در این تحقیق به تبیین خصوصیات داوری در راستای پیشگیری از دعاوی خانوادگی و همچنین به نقش داوری در کارآمدی نظام حل و فصل اختلافات خانوادگی پرداخته شده و از جمله چالش‌های نهاد داوری در پیشگیری از دعاوی خانوادگی می‌توان به عدم تخصصی بودن داوری در حوزه اختلافات خانوادگی، بودن دادگستری به عنوان مرجع اصلی برای رسیدگی به اختلافات خانوادگی، عدم توجه به کارآمدی نهادهای مردمی، فقدان آیین دادرسی ویژه و عدم استفاده از داورانی که اشراف کامل به اختلافات خانوادگی طرفین ندارند، اشاره کرد.
ارجاع دعاوی خانوادگی به داوری به‌مثابه یک ‌نهاد پیشگیرانه است که برای پیشگیری از تشدید اختلافات و احیاناً جدایی زوجین از یکدیگر است. در حل و فصل اختلافات خانوادگی، حفظ شئون و حرمت خانواده و پیشگیری از شکسته شدن قداست این نهاد مقدس بسیار مهم است، لذا باید کوشید اختلافات نیز تا حد امکان در محیط خانواده‌ها رفع و رجوع شود و از تسری این اختلافات به خارج از محیط خانواده که خود موجب بیشتر شدن اختلافات و سخت‌تر شدن راه بازگشت می‌شود، امتناع شود.

کد مقاله 44374
تعداد بازدید 114

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397