• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان زنان و اخلاق مراقبت در جنگ تحمیلی؛ تحلیل اجتماعی پرستاری از دشمن فتاده
تعداد صفحات 17
نویسنده سمیه شفیعی
مشخصات نشریه  پژوهشنامه انقلاب اسلامی - دانشگاه بوعلی سینا سال 11 پیاپی 41
تاریخ انتشار زمستان - 1400
محدوده صفحات 159-143
زبان فارسی
کلید واژه نقش اجتماعی زنان  جنگ ایران و عراق  اخلاق مراقبت  پرستاران زن  پرستاری  مراقبت  نقش اجتماعی  روایت زنانه  مراقبت‌‌های پزشکی  امدادگر  تحلیل اجتماعی  مراقبت پرستاری  اخلاق پرستاری  خاطرات زنان  مراقبت‌های درمانی  نقش‌های مراقبتی  امدادگری  مجروحان  مراقبت زنانه  زنان بهدار  اسرای عراقی  
چکیده هدف: نقش ­آفرینی زنان پرستار و امدادگر در رابطه با مجروحان در دوران جنگ تحمیلی، در حفظ و پایبندی اصول و مبانی اخلاقی جامعه ایرانی اسلامی ما جایگاه تاریخی ویژه و البته کمتر شناخته شده ­ای را برای ایشان رقم زده ­است. آگاهی از این جایگاه برجسته در گروی توجه به نقش‌های اجتماعی حرفه‌ای زنان و از جمله به‌طور اخص در موقعیت­ های رسیدگی و مراقبت است. مجروحان به اسارت­ گرفته شده دشمن یکی از گروه‌های حاضر در بیمارستان ­ها و نیازمند به دریافت خدمات درمانی بالینی بودند. در این پژوهش برآنیم تا با تمرکز بر روایت و گزارش منتشره زنان بهداری رزمی روابط و مناسبات اجتماعی جاری را مورد تحلیل قرار داده، کنش پروادارانه آنان را معرفی و به این پرسش اساسی پاسخ دهیم که بر اساس روایت زنان کنشگر بهداری رزمی از وضعیت مجروحان دشمن، ابعاد و ویژگی‌های رابطه درمانگر و بیمار چه بوده است؟
روش‌شناسی پژوهش: داده­ ها به کمک تحلیل متون خاطره­ نگاری و روایات زنان (تحلیل اسناد حدود ۴۰ کتاب) و نیز انجام مصاحبه نیمه ­ساختاریافته برای تکمیل شکاف اطلاعاتی گرد آمده و به مدد رویکرد اخلاق مراقبت زنانه کوشیده تا نمایی واضح از چگونگی پرداختن زنان بهداری رزمی به فعالیت­های تخصصی به ­دست دهد.
یافته‌ها: داده ­ها علاوه بر معرفی سنخ‌های پرواداری،‌ مخاطرات و مرارت‌های دگرپروایی آنان را با وجود چالش­ های پرستاری در موقعیت جنگی، نشان می ­دهد مسئولیت ­پذیری زنان پرستار در قبال همه مجروحان و در اینجا مجروحان دشمن (اصل فراگیری)، موضوع مراقبت را از چارچوب نهادی خود خارج و آن را به امری انسانی بدل ساخته است.
نتیجه‌گیری: روایت زنان بیانگر آن است که با وجود چالش­ های متعدد پرستاری در جنگ، و نیز دشواری‌های پرستاری از مجروح دشمن، زنان پرستار و امدادگر انتخاب کردند در صحنه بمانند، بر مضیقه‌ها، سختی ­ها و نگرانی ­هایشان غلبه کنند و با رهیافتی مراقبت ­محور، در عمل فضیلت ­های اخلاقی را با بروز و نمود مصادیق دگرپروایی مخاطره ­آمیز و مرارت ­آمیز ترویج دهند.

کد مقاله 44300
تعداد بازدید 102

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397