• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه تطبیقی سرپوش‌ها و آسمانه‌های تصویر شده در نگاره‌های دوره صفوی با تأکید بر جنسیت (نمونه‌های موردی: شاهنامه رشیدا و هفت اورنگ جامی)
تعداد صفحات 15
نویسنده آزیتا بلالی اسکویی - میلاد طبقچی سالم
مشخصات نشریه  نگره - دانشگاه شاهد پیاپی 60
تاریخ انتشار زمستان - 1400
محدوده صفحات 171-157
زبان فارسی
کلید واژه جنسیت  بررسی تطبیقی  صفوی  نگاره‌های صفوی  هفت اورنگ جامی  نگاره  سرپوش  آسمانه  شاهنامه رشیدا  
چکیده پوشش در دوران مختلف نمادی از فرهنگ و نشان‌دهنده جایگاه اجتماعی افراد و جامعه بوده است و از لحاظ واژه‌ای به جنبه‌های مختلفی اشاره دارد. ایران با توجه به تاریخ چندهزارساله در مورد پوشش‌ها از لحاظ شکل و هندسه، از غنای بالایی برخوردار است که می‌توان آن را در نگاره‌های دوره‌های مختلف نظاره‌گر بود. نکته قابل تأمل در بحث پوشش‌ها عواملی است که از جهات مختلفی بر آنها تأثیر داشته که یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین آنها جنسیت است. مطالعات پیشین نشانگر آن است که جنسیت در پوشش انسان‌ها تأثیرگذار بوده ولیکن چگونه می‌توان این تأثیرگذاری و تأثیرپذیری را در پوشش نگاره‌های دوره صفوی نیز مشاهده کرد؟ هدف این تحقیق بررسی تأثیرگذاری و تأثیرپذیری پوشش‌های انسانی و معماری بر یکدیگر در نگاره هاست. لذا سؤال‌های اصلی چنین خواهد بود: 1- آیا تأثیرگذاری و تأثیرپذیری میان سرپوش‌ها و آسمانه‌ها در نگاره‌های دوره صفوی دیده می‌شود؟ 2-کدام عوامل باعث تأثیرگذاری و تأثیرپذیری میان سرپوش‌ها و آسمانه‌ها می‌شود؟ 3-جنسیت چه نقشی در این تأثیرگذاری و تأثیرپذیری ایفاء می‌کند؟ روش تحقیق این پژوهش، از نوع کیفی و توصیفی-تحلیلی با رویکردی تطبیقی است و شیوه جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‌ای است. نتایج تحقیق در نگاره‌ها حاکی از آن است که عوامل متعددی در تأثیرپذیری آن دو بر یکدیگر وجود دارد و جنسیت هم به عنوان یکی از این عوامل نقش پررنگی ایفاء کرده که این را به صورت محسوس در پوشش بناها می‌توان مشاهده کرد و این نشان‌دهنده روابط تنگاتنگی ما بین آنهاست. در این مقاله پوشش‌ها از لحاظ فرم و هندسه مورد بررسی قرار گرفته‌اند و با توجه به وسعت مطالب می‌توان آنها را از جنبه‌های دیگری نیز (از جمله رنگ) مورد مطالعه قرار داد.

کد مقاله 44296
تعداد بازدید 78

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397