• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رضایت زناشویی معلمان زن: نقش پیش بینی شفقت به خود و تجارب معنوی
تعداد صفحات 12
نویسنده شیما شهماروند - نسرین حیدریان - نادره شبیب اصل - بهزاد متین‌فر
مشخصات نشریه  مطالعات اسلامی در حوزه سلامت شماره 1 پیاپی 19
تاریخ انتشار بهار - 1401
محدوده صفحات 96-85
زبان فارسی
کلید واژه رضایت زناشویی  معلمان زن  عوامل مؤثر بر رضایت زناشویی  رضایتمندی زناشویی زنان  تعارض زناشویی  شفقت خود  تجارب معنوی  اهواز (شهرستان)  پیش بینی رضایت زناشویی  
چکیده مقدمه و هدف: شناسایی عوامل مؤثر دخیل در رضایت زناشویی، به‌منظور غنی کردن زندگی زناشویی ضروری هست بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش شفقت به خود و تجارب معنوی در پیش‌بینی رضایت زناشویی معلمان زن انجام شد.
روش کار: در یک پژوهش توصیفی همبستگی از بین تمامی معلمان زن شهر اهواز در سال تحصیلی 1399-1398، نیز ۲48 نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند؛ و به پرسش‌نامه‌های شفقت به خود نف (2003)، تجارب معنوی اندروود و ترسی (2002) و فرم کوتاه پرسشنامه رضایت زناشویی اینریچ (فاورز و السون،1993) پاسخ دادند. تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با نرم‌افزار SPSS نسخه 22 انجام شد.
یافته ها: نتایج نشان داد بین شفقت به خود و تجارب معنوی با رضایت زناشویی ارتباط مستقیم و معنی‌داری وجود داشت (05/0 > p). همچنین مؤلفه‌های شفقت به خود (۲/۴۵ درصد) و مؤلفه‌های تجارب معنوی (۲/۳۱ درصد) از واریانس تعارضات زناشویی را تبیین می‌کنند.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج پژوهش، با افزایش تجارب حمایتی- معنوی و افزایش شفقت ورزی خانواده‌ها و همچنین توجه سیاست‌گذاران امر تعلیم و تربیت و سلامت جامعه از این مسئله، می‌توان در جهت در بهبود وضعیت رضایت زناشویی معلمان گام برداشت.

کد مقاله 44237
تعداد بازدید 66

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397