• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مضامین اجتماعی مرتبط با کیفیت زناشویی زوج‌های نابارور در شهر یزد: یک مطالعه کیفی
تعداد صفحات 14
نویسنده مهدی خان آبادی - محمد مهدی‌زاده اردکانی - فریبا طبخی - هما ایمانی مقدم - فردوس مهدی زاده
مشخصات نشریه  پژوهش پرستاری ایران - انجمن علمي پرستاري ايران - علمی پژوهشی شماره 1 پیاپی 76
تاریخ انتشار فروردین و اردیبهشت - 1401
محدوده صفحات 18-5
زبان فارسی
کلید واژه زندگی زناشویی  زوجین نابارور  کیفیت زناشویی  یزد (شهرستان)  ناباروری  کیفیت زندگی زناشویی  مطالعه کیفی  تحلیل مضمون  مضامین اجتماعی  
چکیده مقدمه: ناباروری موضوعی است که می تواند علاوه بر جنبه های فردی، زوجی و خانوادگی، ملاحظات اجتماعی نیز داشته باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی و تبیین مضامین اجتماعی مرتبط با کیفیت زندگی زن و شوهری زوج های نابارور است.
روش کار: این پژوهش با رویکرد کیفی انجام شده و داده ها از طریق روش مصاحبه اکتشافی نیمه ساختاریافته با 15 زوج نابارور که به صورت هدفمند از بین مراجعه کنندگان به مرکز درمان ناباروری یزد انتخاب شده بودند انجام شده است. داده های به دست آمده از هر مصاحبه در مرتبه دوم چک کردن مصاحبه با کنشگران تحقیق به اشباع رسید. برای کدگذاری و تحلیل داده ها از شیوه تحلیل مضمون استفاده شد.
یافته‌ها: با توجه به تحلیل پاسخ های ارائه شده، مضامین اجتماعی مرتبط با کیفیت زندگی زن و شوهری را ‌می توان در 192 مفهوم اولیه (خام)، 17 مقوله، 6 مضمون فرعی و سه مضمون اصلی که شامل «آگاهی عمومی از ناباروری و ارتباطات اجتماعی»، «دسترسی به خدمات درمانی ـ مشاوره ای و برخورد مسئولانه کادر درمان» و «امکانات اقتصادی جامعه»، طبقه‌بندی کرد.
نتیجه‌گیری: مضامین اجتماعی مختلفی در کیفیت زناشویی ـ که یکی از متغیرهای مهم در روابط زوجی است ـ تأثیر می‌گذارد، توجه به نقش این مضامین و برنامه ریزی برای آنها نقش به سزایی در بالابردن کیفیت زناشویی زوج ها دارد. نتایج این تحقیق می‌تواند به زوج درمانگران و مشاوران حوزه خانواده، کادر درمان و متخصصان بهداشت و تمامی مسئولانی که به نوعی با موضوع ناباروری مرتبط هستند در رابطه با تأثیراتی که بر کیفیت زندگی زوج های نابارور دارند و مداخلات مربوطه در جهت افزایش سطح کیفیت زندگی زناشویی زوج های نابارور مؤثر واقع شوند.

کد مقاله 44207
تعداد بازدید 71

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397