• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان واکاوی پیامدهای جسمانی و روانشناختی کودک آزاری در استان کرمانشاه: یک مطالعه کیفی
تعداد صفحات 8
نویسنده محسن گل محمدیان - محمود روغنچی - پروانه خفتان - یگانه رستمی - الهام مسعودی پور
مشخصات نشریه  پزشکی قانونی ایران - سازمان پزشكي قانوني كشور - علمی پژوهشی شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1401
محدوده صفحات 50-43
زبان فارسی
کلید واژه آزار جسمی  کودک آزاری  پیامدهای روانشناختی  کرمانشاه  کودکان آزاردیده  مطالعه کیفی  پیامد جسمی  کودکان آزاردیده جسمی  پی آمدهای تنبیه کودکان  
چکیده مقدمه: کودک‌آزاری یکی از شایع‌ترین مشکلات روان‌شناختی-اجتماعی است. یکی از جنبه‌های مهم کودک‌آزاری آثار و پیامدهای آن است. سوء‌استفاده از کودکان می‌تواند اثرات زیان‌بار فراوانی بر کودک، والدین و کل جامعه باقی بگذارد. این پژوهش با هدف واکاوی پیامدهای جسمانی و روان‌شناختی کودک‌آزاری در استان کرمانشاه انجام شد.
روش بررسی: این پژوهش با استفاده از شیوه کیفی و با رویکرد تحلیل محتوی انجام ‌شده است. جامعه آماری پژوهش ‌شامل تمامی کودکان آزاردیده و کارشناسان مداخله‌گر در پدیده‌ی کودک‌آزاری استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۰ بود. روش نمونه‌گیری هدفمند با معیار اشباع نظری بود. در این پژوهش با ۱۰ نفر از کودکان آزاردیده یا خانواده‌ی آنان و تعداد ۱۶ نفر از کارشناسان فعال در حوزه‌ی کودک‌آزاری مصاحبه نیمه‌ساختاریافته انجام شد. داده‌ها با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت و چندین بار مقوله‌بندی و کدگذاری انجام شد.
یافته‌ها: پس از تحلیل داده‌های حاصل از مصاحبه‌ها با کارشناسان و کودکان کدهایی مانند"کبودی‌پوست، شب اداری، شکستگی استخوان، آسیب به شکم، لکنت زبان، تجربه‌ی گلو درد مداوم و کوفتگی" در طبقه پیامدهای کودک آزاری جسمی و کدهایی مانند "احساس بدبختی، اعتماد به‌نفس پایین، حس قربانی شدن، فرار از جمع، بدبین بودن نسبت به اطرافیان، تجربه‌ی عذاب وجدان، حس انتقام از آزارگر، تیک عصبی، نداشتن تمرکز، افکار و اقدام به خودکشی، تنفر از والدین، احساس تباه شدن آینده و نفرین و ناسزای مداوم آزارگر" در طبقه پیامدهای کودک آزاری روانشناختی قرار گرفته اند.
نتیجه گیری: یافته‌های پژوهش نشان داد که پدیده‌ی کودک‌آزاری در جامعه ما رو به افزایش است و با پیامدهای بسیاری همراه است که برای کاهش این پیامدها، جامعه نیازمند برنامه‌ریزی همه جانبه و هماهنگ از طرف دولت برای تغییرات مناسب در ساختارهای خانوادگی، اجتماعی، قانونی و اداری می‌باشد.

کد مقاله 44196
تعداد بازدید 59

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397