• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان همبسته‌های جمعیتی و اقتصادی اجتماعی بارداری در دختران زیر 19 ساله در سرشماری 1395 ایران
تعداد صفحات 9
نویسنده پروانه عیدی پور - محمد ترکاشوند مرادآبادی - ملیحه علی مندگاری
مشخصات نشریه  پایش - پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی - علمی پژوهشی شماره 2
تاریخ انتشار فروردین و اردیبهشت - 1401
محدوده صفحات 181-173
زبان فارسی
کلید واژه فرزندآوری  دختران نوجوان  ایران  بارداری  سیاست‌گذاری اجتماعی  بارداری پرخطر  بارداری نوجوانان   سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1395  بارداری در سنین پایین  
چکیده مقدمه: بارداری در سنین پایین، به عنوان بارداری پرخطر هم برای مادر و هم فرزند در نظر گرفته می‌شود، لذا این مطالعه با هدف بررسی وضعیت بارداری دختران زیر ۱۹ سال در ایران و همبسته‌های جمعیتی، اقتصادی- اجتماعی آن انجام شد.
مواد و روش: این مطالعه کمی، به صورت تحلیل ثانویه اجرا شد. جامعه آماری شامل دختران ۱۰ تا ۱۹ ساله‌ی کشور ایران حاضر در نمونه‌گیری دو درصد سرشماری ۱۳۹۵ (۱۰۷۳۴۶ نفر) بود. این افراد بر اساس متغیر تعداد فرزندان زنده به دنیا آورده، به سه گروه ازدواج نکرده، ازدواج کرده بدون فرزند و ازدواج کرده دارای فرزند تقسیم شده و اطلاعات ارائه شده آنها مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: تا قبل از ۱۴ سالگی اکثر دختران (۹۶ درصد) ازدواج نکرده بودند. در ۱۵ سالگی ۷ درصد دختران ازدواج کرده و یک درصدشان فرزنددار شده‌ بودند. در ۱۹ سالگی در حدود ۴۰ درصد آنها ازدواج کرده و ۱۴ درصدشان دارای فرزند بودند. عمده دختران دارای فرزند، تحصیل نکرده و بی‌سواد بودند، و در مناطق روستایی زندگی و عمدتا در استان‌های با سطح توسعه پایین در کشور سکونت داشتند.
نتیجه‌گیری: ارتباط متغیرهای توسعه با فرزندآوری در سنین پایین نشان از این دارد که باروری در سنین پایین یک پدیده اقتصادی- اجتماعی بوده و نیازمند سیاست‌گذاری اجتماعی است. دخترانی که سواد اندک داشته و ترک تحصیل کرده‌اند آگاهی کمتری از شرایط باروری سالم دارند و در راستای داشتن زایمان سالم نیازمند توجه در سیاست‌های بهداشتی هستند.

کد مقاله 44170
تعداد بازدید 76

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397