• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش خانواده در شکل‌ گیری مسئولیت‌پذیری: بررسی نقش واسطه‌ گری نظم‌ بخشی هیجانی
تعداد صفحات 12
نویسنده شیوا برزو - سلطانعلی کاظمی - آذرمیدخت رضایی - حجت الله جاویدی
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 3
تاریخ انتشار خرداد - 1401
محدوده صفحات 156-145
زبان فارسی
کلید واژه نقش خانواده  تنظیم هیجانی  جهت‌گیری ارتباطی گفت و شنود  مسئولیت‌پذیری  ارزیابی شناختی  شیراز  خانواده  دانش‌آموزان دبیرستانی  جهت‌گیری ارتباطی هم‌نوایی  الگوی ارتباطی خانواده  ارزیابی مجدد  سرکوب  دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم  نظم بخشی هیجانی  
چکیده زمینه و هدف: مسئولیت‎پذیری مفهوم و اصطلاح مثبت و بسیار مهم است که با درک مستقل آن شخص از خویش و با مفهوم انتخاب رابطه‏ تنگاتنگ و مستقیم دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی نظم‌بخشی‌ هیجانی در رابطه‏ الگوهای ارتباطی خانواده با مسئولیت‏ پذیری انجام گردید.
روش کار: برای انجام تحقیق تحقیق توصیفی و همبستگی حاضر که با روش معادلات ساختاری انجام شد. از بین دانش‏ آموزان دوره‏ دوم متوسطه شهر شیراز 352 نفر (163 پسر و 189 دختر) به عنوان نمونه انتخاب شدند. سپس پرسشنامه‎های الگوهای ارتباطی خانواده کوئرنر و فیتز پاتریک (2002)، پرسشنامه‏ تنطیم هیجان گروسو جان (2003) و پرسشنامه مسئولیت ‏پذیری سروش (1390) توسط آزمودنی­ ها تکمیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد از بین سرکوب و ارزیابی مجدد شناختی؛ ارزیابی مجدد شناختی بین جهت‏ گیری گفت‏ و شنود و جهت‏ گیری همنوایی با مسئولیت‎پذیری نقش واسطه‎گری معنادار دارد. ولیکن، سرکوبی نقش واسطه‏ گری معنادار میان الگوهای ارتباطی خانواده و مسئولیت‎پذیری ندارد.
نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج می­ توان بیان کرد که در جهت‏ گیری گفت‏‎وشنود و همنوایی باید به فرزندان راهبردهای صحیح تنظیم هیجان آموزش داده شود تا نوجوانان قادر باشند که مسئولیت ‏پذیری بیشتری را تجربه نمایند.

کد مقاله 44165
تعداد بازدید 104

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397