• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان روایت‌پژوهی زندگی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)
تعداد صفحات 23
نویسنده فاطمه صدر نبوی - مجید فولادیان - هانیه دانشور - مریم آقاسی زاده
مشخصات نشریه  مطالعات زن و خانواده شماره 1 پیاپی 24
تاریخ انتشار بهار - 1401
محدوده صفحات 106-84
زبان فارسی
کلید واژه زنان سرپرست خانوار  تجربه زنان  تجربه زیسته  مشهد  زنان مشهد  کمیته امداد امام خمینی (ره)  مددجویان کمیته امداد  روایت پژوهی  زنان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)  
چکیده در جامعۀ امروز آمار "زنان سرپرست خانوار" به دلایل گوناگونی رو به افزایش است. این گروه از زنان، از گروه­ های حاشیه­ ای جامعه­ اند که با ناملایمات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی فراوانی رو­به­ رو هستند. در این پژوهش تلاش کرده­ ایم تا با به مرکز توجه آوردن تجربیات زیستۀ آنان، نگاهی عمیق به هستی و داستان زندگی آنان داشته باشیم و روایتی زنانه از مفهوم سرپرست خانوار ارائه دهیم. این پژوهش در قالب روش­ شناسی کیفی و به مدد روش روایت­ پژوهی انجام شده است. شیوۀ نمونه­ گیری هدفمند بوده، و از یک اطلاع­ رسان آگاه برای دسترسی به نمونه­ های پژوهش کمک گرفته­ ایم. با پانزده نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیتۀ امداد امام خمینی (ره) مشهد مصاحبه­ های روایی انجام داده­ ایم. تجارب این زنان در ذیل کلان­ روایت­ های: کودک­ همسری و مادر شدن زود­هنگام، سطح پایین سرمایه­ های اقتصادی و اجتماعی، سطح پایین سرمایۀ فرهنگی، کار موقت و بی­ آتیه و ناامن، ازدواج ناموفق و جدایی از همسر، ناامنی­ ها و ناملایمات و فشارهای اجتماعی، فرسودگی، رنج تنهایی، و نگرانی و تشویش بی­ پایان، روایت شده است. بنا­بر نتایج به دست آمده از این پژوهش، اشتغال پایدار مهم­ترین بحث­ در زندگی زنان سرپرست­ خانوار است. دوره­ های مهارت­ آموزی جهت برطرف نمودن فقر قابلیتی، تأمین اشتغال ثابت همراه با بیمه، جایگزین کردن سیاست­ های اجتماعی منفعل با سیاست­ های فعال در جهت سازگار کردن شرایط اشتغال زنان سرپرست­ خانوار با مسئولیت ­های خانوادگی، گام­ هایی عملی در رفع مشکلات زندگی آنان خواهد بود.

کد مقاله 43975
تعداد بازدید 76

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397