• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان برساخت گفتگو میان زوجین یزدی: به سوی یک نظریه زمینه‌ای
تعداد صفحات 38
نویسنده لیدا هاتفی راد - مهربان پارسامهر - علی روحانی
مشخصات نشریه  رفاه اجتماعی - دانشگاه علوم بهزيستی و توانبخشی، گروه پژوهشی رفاه اجتماعی - علمی پژوهشی سال 22 پیاپی 84
تاریخ انتشار بهار - 1401
محدوده صفحات 148-111
زبان فارسی
کلید واژه روابط زوجین  یزد (شهرستان)  گفتگوی زوجین  خانواده‌های یزدی  خانواده  گفتگو  روابط در خانواده  نظریه زمینه‌ای  گفتگو در خانواده  
چکیده مقدمه: با توجه به اهمیت برقراری روابط سازنده در میان خانواده ها؛ پژوهش حاضر به مطالعه و تبیین فهم و تجربه گفتگو در میان زوجین در خانواده­ های شهر یزد پرداخته است.
روش: در این پژوهش از رویکرد کیفی و روش نظریه زمینه­ ای و همچنین نمونه­ گیری نظری و هدفمند استفاده شد و 31 نفر از زوجین خانواده ­های متعارف شهر یزد انتخاب شدند و با آن‌ها مصاحبه عمیق صورت پذیرفت.
یافته‌ها: اطلاعات گردآوری شده با استفاده از کدگذاری باز، محوری و گزینشی در قالب 168 مقوله فرعی و 17 مقوله اصلی دسته‌بندی شد و در قالب یک مقوله هسته­ ای با عنوان «پروبلماتیک گفتگو- تک گویی در خانواده ­ها» ارائه گردید. در این میان محدودیت­ های ساختاری، عاملیت محور و ارتباطات تحریف شده باعث می­شود گفتگو به تجربه­ ای غامض در میان خانواده­ ها تبدیل شود. نیاز انسان به گفتگو، موضوعات گفتگوناپذیر و عدم شناخت گفتگو به مثابه اوقات فراغت و همچنین ناهمسانی‌های گفتگویی در میان خانواده‌ها این وضعیت مسئله­ مند را تقویت می­ نمود. همین موضوع به استراتژی­ های مثبت و منفی در راستای کنش‌های گفتگو محور و زوال عاملیت منجر شد و آسیب­ های روانی و ارتباطی و ارتقا روابط خانوادگی و سلامت جامعه را به دنبال داشت که در قالب مدل پارادایمی ارائه گردید.
بحث: نتایج این پژوهش نشان داد گفتگو در میان خانواده‌ها در قالب دوگانه گفتگو- تک گویی تجربه‌ای غامض و مسئله‌مند می‌باشد و با توجه به اهمیت آن در بهبود وضعیت خانواده و جامعه و نیازمندی اعضای خانواده به گفتگو، گفتمان سازی و آگاهی بخشی در این زمینه بسیار ضروری می‌باشد.

کد مقاله 43892
تعداد بازدید 123

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397