ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی اثربخشی زوج درمانی متمرکز بر هیجان بر افزایش سازگاری زناشویی زوج‌های ناسازگار
تعداد صفحات 10
نویسنده مرجان تقوایی
مشخصات نشریه  روش‌ها و مدل‌های روان‌شناختی (مصوب دانشگاه آزاد) پیاپی 46
تاریخ انتشار زمستان - 1400
محدوده صفحات 172-163
زبان فارسی
کلید واژه زوج درمانی  ناسازگاری زناشویی  درمان متمرکز بر هیجان  تهران  زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره  زوج‌های ناسازگار  سازگاری زناشویی  زوج درمانی هیجان مدار  زوج‌های تهرانی  
چکیده مقدمه: با توجه به اهمیت سازگاری زناشویی در ثبات و پایداری خانواده و در عین حال بهداشت روانی همسران و فرزندان، پژوهشگران بر شناسایی عوامل موثر بر سازگاری زوجین تمرکز نکرده‌اند. بر همین اساس، هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر‌بخشی زوج درمانی متمرکز بر هیجان (EFCT) بر افزایش سازگاری زناشویی زوج های ناسازگار بود.
روش: روش پژوهش نیمه‌ آزمایشی با طرح پیش‌آزمون – پس‌آزمون و گروه گواه بود. جامعه آماری شامل زوجین مراجعه کننده به مرکز مشاوره شهر تهران در سال 1396 بودند. از بین 31 زوج مراجعه کننده، 20 زوج (40 نفر) با توجه به نتایج پرسش‌نامه سازش یافتگی زوجی اسپنیر (1976) با خط برش 101، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به گونه تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. گروه آزمایش به صورت منظم در 9 جلسه 90 دقیقه‌ای، هفته‌ای یک جلسه تحت درمان متمرکز بر هیجان قرار گرفت. داده های این پژوهش به کمک نرم افزار SPSS تحلیل شد.
یافته­ ها: یافته­ های پژوهش، نشان داد درمان متمرکز بر هیجان بطور معناداری سازگاری زناشویی گروه آزمایش را در مقایسه با قبل از آموزش و گروه گواه افزایش داده است.
نتیجه ­گیری: با استناد به یافته ها می توان نتیجه گرفت که زوج درمانی متمرکز بر هیجان می تواند یک مداخله روان شناختی اثربخش بر افزایش سازگاری زناشویی باشد.

کد مقاله 43833
تعداد بازدید 101

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397