ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل محتوای کیفی مقایسه ساختار خانواده از منظر اسلام و رویکرد ساختاری مینوچین
تعداد صفحات 18
نویسنده حجت اله شایقی فرد - ژاله رفاهی - محمدحسین فلاح یخدانی - سعید وزیری یزدی
مشخصات نشریه  روش‌ها و مدل‌های روان‌شناختی (مصوب دانشگاه آزاد) پیاپی 46
تاریخ انتشار زمستان - 1400
محدوده صفحات 130-113
زبان فارسی
کلید واژه اسلام  ساختار خانواده  دیدگاه اسلام  خانواده‌ درمانی  تحلیل محتوای کیفی  نظریه خانواده درمانی مینوچین  تحلیل محتوا  خانواده درمانی مبتنی بر فنون ساختاری سبک مینوچین  مینوچین  اشتراکات ساختاری  
چکیده مقدمه: خانواده نخستین و مهم‌ترین نهاد اجتماعی بشمار می‌رود. در بیش‌تر جوامع، متاثر از تحولات گوناگون مشکلات متعددی در بسیاری از خانواده ها پدید آمده است. از این رو خانواده ها نیازمند توصیه‌های تربیتی و روان‌شناختی برای رویارویی با این مشکلات می‌باشند. هدف از این پژوهش یافتن اشتراکات رویکرد ساختاری خانواده از دیدگاه مینوچین و اسلام جهت غنی نمودن ساختار خانواده متناسب با فرهنگ بومی اسلامی ایرانی می‌باشد.
روش: طرح پژوهش، کیفی و بر پایه تحلیل محتوا است. محتوای مورد پژوهش جهت مشخص شدن اشتراکات دو دیدگاه اسلام و مینوچین از راه جستجوی الکترونیکی در پایگاه های منتخب و با بررسی اولیه کتاب‌ها و مقالات متناسب با موضوع بالا بدست آمد.
یافته­ ها: کدگذاری لازم صورت گرفت که منجر به ایجاد سه مفهوم اصلی با عنوان مرزها، زیر منظومه‌ها و سلسله مراتب و 12 طبقه مبتنی بر اشتراکات موجود بین دو رویکرد بالا شد.
نتیجه­ گیری: از یافته های این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت مشاوران و روان‌شناسان خانواده می‌توانند در برنامه ها و کاربست‌های بومی مشاوره و روان درمانی ساختاری از مفاهیم ذکر شده استفاده کنند.

کد مقاله 43830
تعداد بازدید 110

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397