• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مشارکت پلیس مدرسه در ایجاد مدارس امن با محوریت مطالعه زنان پلیس
تعداد صفحات 34
نویسنده فاطمه موسوی - فریبا شایگان - اکرم علیمردانی
مشخصات نشریه  پژوهش‌نامه نظم و امنیت انتظامی - سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا - علمی پژوهشی سال 14 شماره 4 پیاپی 56
تاریخ انتشار زمستان - 1400
محدوده صفحات 206-173
زبان فارسی
کلید واژه آموزش و پرورش  پلیس زن  نیروی انتظامی  آسیب‌های اجتماعی  تهران  نقش پلیس  ناجا  مدیران آموزش و پرورش  پیشگیری از آسیب  مشارکت پلیس مدرسه  امنیت مدرسه  مدرسه امن  
چکیده زمینه و هدف: همه‌گیری روزافزون آسیب­های اجتماعی در بین دانش ­آموزان، موجب پررنگ‌شدن نقش پلیس در مدرسه و پدیدآمدن مفهوم مشارکت پلیس- مدرسه به‌ویژه نقش زنان پلیس در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در ایجاد مدارس امن شده است. این پژوهش با هدف بررسی نقش‌های موردمشاهده و موردانتظار از زنان پلیس در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در مدارس و الزامات تحقق این نقش‌ها از منظر مدیران و نخبگان ناجا و مدیران آموزش و پرورش انجام شده است.
روش‌شناسی: روش پژوهش، کیفی و از نوع تحلیل محتواست. جامعه آماری پژوهش شامل همه مدیران و نخبگان علمی ناجا و آموزش و پرورش شهر تهران است که از آن میان، 12 مدیر ناجا (با دامنۀ سنی 58-38 سال) و 7 نفر از مدیران آموزش و پرورش (سابقۀ مدیریت 25-3 سال) به شیوه گلوله‌برفی تا دستیابی به اشباع داده، انتخاب شدند. ابزار سنجش مصاحبه نیمه­ ساختارمند بود.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که نقش ­های کنونی زنان پلیس در چند دسته نقش تعریف‌شده مبتنی‌بر ملاحظات فرهنگی، نقش مشاور- مربی و نقش‌های تعریف‌شده فاقد تناسب و نقش­ های موردانتظار در دو دسته نقش ضابطیت و اجرای قانون و نقش اجتماع‌محور از دیدگاه مدیران ناجا و آموزش و پرورش قابل احصاست. همچنین پیش­ نیاز و موانع تحقق نقش­های موردانتظار از زنان پلیس در چند طبقه ساختاری، فردی و اجتماعی قابل‌اعتناست.
نتیجه‌گیری: بازنگری در الگوهای نامنسجم موجود، نیازمند بازنگری در تعریف خدمات پلیس به شهروندان، اقناع طرف دیگر مشارکت برای حضور پلیس و بافت آسیب‌شناسانۀ مدارس از حیث همه‌گیری آسیب است.

کد مقاله 43773
تعداد بازدید 92

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397