• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) بر سلامت و امنیت روانی زنان بی‌سرپرست خانوار
تعداد صفحات 25
نویسنده سهیلا حسین‌پور - اسماعیل رحیمی - بهاره زارع کهن - آرش ابراهیم زاده
مشخصات نشریه  پژوهش‌هاي انتظامی اجتماعي زنان و خانواده - دانشگاه علوم انتظامي امين شماره 1 پیاپی 18
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1401
محدوده صفحات 181-157
زبان فارسی
کلید واژه شادکامی  زنان بی‌سرپرست  سنندج  سلامت روانی زنان  درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)  سلامت روانی  زنان شهر سنندج  کمیته امداد امام خمینی (ره)  امنیت روانی  مددجویان کمیته امداد  شادی زنان  زنان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)  
چکیده زمینه و هدف: زنان به‌عنوان نیمی از منابع انسانی در جوامع عامل مؤثری در پیشبرد اهداف جامعه و خانواده می‌باشند. مطالعات نشان می‌دهند زنان بیش از مردان در معرض فقر و تبعیض قرار دارند. حال زنان بی‌سرپرست خانوار به واسطه مسؤولیت بیش از حد، عدم آشنایی با برخی از مهارت‌های اجتماعی، عدم دسترسی به منابع و در نتیجه کیفیت زندگی پایین و نیز با از دست دادن شبکه روابط و مسئولیت افراد تحت تکفل در معرض انواع آسیب‌های اجتماعی و روانی قرار دارند لذا پژوهش حاضر با هدف شناسایی اثربخشی درمان پذیرش و تعهد بر (ACT) بر سلامت روانی، شادکامی و امنیت روانی زنان انجام پذیرفت.
روش: طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری زنان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) شهر سنندج در سال 1400 می‌باشند که از این جامعه، تعداد 30 نفر به صورت نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. به طوری که تعداد 30 نفر از زنان به صورت تصادفی در 2 گروه، آزمایش (15 نفر) و کنترل‌ (15 نفر) قرار گرفتند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه امنیت روانی- اجتماعی مزلو (1992)، شادکامی آرحیل و لو (1990) و سلامت روانی گلدبرگ (2008) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با روش آماری تحلیل کوواریانس انجام گرفت.
یافته: نتایج پژوهش نشان داد؛ درمان پذیرش و تعهد بر امنیت روانی- اجتماعی، شادکامی و سلامت روانی زنان تأثیر دارد و باعث افزایش امنیت روانی- اجتماعی و شادکامی و کاهش سلامت روانی در زنان بی‌سرپرست می‌شود (نمره پایین‌تر نشان دهنده سلامت روانی بالاتر است).

کد مقاله 43704
تعداد بازدید 113

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397