• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه جامعه‌شناختی مادری در زنان نابارور دارای فرزندخوانده
تعداد صفحات 35
نویسنده المیرا برازنده - افسانه توسلی
مشخصات نشریه  پژوهش‌هاي انتظامی اجتماعي زنان و خانواده - دانشگاه علوم انتظامي امين شماره 1 پیاپی 18
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1401
محدوده صفحات 127-93
زبان فارسی
کلید واژه مادری  فرزندخوانده  زنان نابارور  ناباروری زنان  تهران  ناباروری  زنان شهر تهران  فرزندخواندگی  تجربه مادری  زنان نابارور متقاضی فرزندخواندگی  مطالعه جامعه‌شناختی  
چکیده زمینه و هدف: دریافت تجربه مادری و پدری از جمله اهداف طبیعی ازدواج است. هنگامی که بارداری صورت نپذیرد زوجین به دنبال راه حل‌هایی هستند تا صاحب فرزند شوند. یکی از این روش‌ها پذیرش فرزندخوانده است. هدف از انجام این پژوهش، چگونگی تصمیم زنان نابارور در تجربه مادری با پذیرش فرزندخوانده است.
روش: در این پژوهش نمونه‌ایی به تعداد 11 نفر با اتکاء به نمونه‌گیری نظری از زنان نابارور 20 تا 40 سال ساکن در شهر تهران که متقاضی فرزندخوانده بودند، به روش گلوله برفی شناسایی و رضایت آنان برای شرکت در مصاحبه دریافت شد. با بهره‌گیری از روش داده‌بنیاد مصاحبه‌ها مطالعه شدند و سپس در سه مرحلۀ کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند. پس از پیاده‌سازی هر مصاحبه، متن در نرم افزار مکس کیودا (MAXQDA) وارد و مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد روند تجربه مادری برای زنان نابارور با پذیرش فرزندخوانده دارای مقوله محوری پذیرش فرزندخوانده و علت اصلی قبول فرزندخوانده تجربه حس مادری است. مقوله ناباروری و عدم نتیجه از درمان‌ها زمینه‌ساز و حمایت اطرافیان از مقولات مداخله‌گر در فرایند پذیرش فرزندخوانده است. استراتژی که زنان از پذیرش فرزندخوانده داشتند، تربیت و تعالی یک فرد بوده و پیامد مهمی که دارد گرم شدن کانون خانواده برای خانواده‌هایی که توانایی فرزندآوری به صورت طبیعی را ندارند، می باشد.
نتیجه گیری: با وجود تمام سختی‌هایی که فرزندخواندگی برای افراد دارد اما پیامد اصلی آن که گرم شدن روابط زوجین و کمکی که به حفظ کانون خانواده دارد، لزوم ایجاد تسهبلاتی برای ترغیب شدن بیشتر زوجین نابارور به پذیرش فرزندخوانده را نشان می‌دهد.

کد مقاله 43703
تعداد بازدید 130

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397