• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان شکاف نسلی و تجربه زیسته والدین سمنانی از فضای مجازی
تعداد صفحات 28
نویسنده حمید مستخدمین حسینی - پروین سوادیان - حبیب الله کریمیان دهقی
مشخصات نشریه  پژوهش‌هاي انتظامی اجتماعي زنان و خانواده - دانشگاه علوم انتظامي امين شماره 1 پیاپی 18
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1401
محدوده صفحات 28-1
زبان فارسی
کلید واژه شکاف نسلی  اینترنت  تحولات خانواده  خانواده جهت‌یاب  تحولات خانواده در ایران  الگوی خانواده  تجربه زیسته  روابط نسلی  فضای مجازی  تجارب والدین  سمنان  خانواده فرزندیاب  تغییر الگوی خانواده  
چکیده هدف: درک تجربه زیسته کنشگرانی که مستقیما در تغییرات روابط بین نسلی و برخی جنبه های آن بر مبنای ظهور فضای مجازی حضور داشته اند.
روش پژوهش:کاربردی و بر مبنای روش کیفی با رویکرد امیک و بر مبنای رهیافت نظریه زمینه ای (GT) اشتروس وکوربین جهت درک پاسخ این سوال که الگوهای خانوادگی و مناسبات بین نسلی در شهرستان سمنان با توجه به روند روبه رشد فضای مجازی در سه دهه اخیر چه نغییراتی را پشت سر گذاشته است؟اجرا گردید. مصاحبه ها بصورت نیمه ساختار یافته با 22 تن از والدین شهرستان سمنان در سال 1398 که الگوهای خانوادگی را در"خانواده های جهت یاب" و "خانواده های فرزند یاب" تجربه نموده بودند بصورت نمونه گیری نظری و هدفمند انجام پذیرفت. تحلیل و کد گذاری اولیه به صورت سطر به سطر و از مراحل کدگذاری باز، محوری و انتخابی برای رسیدن به هسته مرکزی استفاده شد.
یافته ها: مصاحبه ها نشان از آن دارد که فضای مجازی موجب بوجود آوردن سه نوع شکاف با عنوان "تفاوت در ارزش"، "تفاوت در بینش" و "تفاوت در کنش"میان والدین و فرزندان شده که پیامد آن تضعیف کنش های عاطفی، سست شدن بنیان و افزایش خشونت های خانوادگی می باشد.
نتیجه گیری: اینترنت و فضای مجازی زیست جهان جدیدی ایجاد نموده و موجب دور شدن جوانان از ارزش های سنتی و پدید آمدن ارزش های جدید گشته و در کنار عوامل دیگر در گسست و تقابل اندیشه والدین و فرزندان سهم قابل ملاحظه ای دارد. نسل پیشین این نوع سبک زندگی را با اکراه پذیرفته و شاهد نگاه دوگانه سنتی – مدرن می باشیم که منجر به اختلال در کارکرد خانواده شده است.

کد مقاله 43701
تعداد بازدید 139

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397