• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رابطه مهارت‌های ارتباطی بر خشونت خانگی در زنان
تعداد صفحات 8
نویسنده فاطمه یاری نسب - کامروز امینی
مشخصات نشریه  پزشکی قانونی ایران - سازمان پزشكي قانوني كشور - علمی پژوهشی شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1400
محدوده صفحات 253-246
زبان فارسی
کلید واژه خشونت  همسرآزاری  خشونت جنسی  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  خشونت علیه زنان  پزشکی قانونی  مهارت ارتباطی  خشونت شوهر  خشونت جنسی در خانواده  یاسوج  خشونت جنسی علیه زنان  مشکل ارتباطی  بویراحمد (شهرستان)  خشونت کلامی  زنان خشونت دیده  زن بویراحمدی  زنان مراجعه کننده به پزشکی قانونی  
چکیده مقدمه: مشکلات ارتباطی، موضوعی محوری در رویکردهای ارتباطی نسبت به خانواده است. این رویکردها، تعارض بین زوجین را نه در قالب مشکلات دو نفر، بلکه به عنوان یک رابطه ناکارآمد تحلیل می کنند. این مطالعه با هدف بررسی رابطه مهارت‌های ارتباطی با خشونت خانگی در زنان شهر یاسوج انجام گرفت.
روش بررسی: این پژوهش توصیفی تحلیلی به روش پیمایش انجام گرفت. کلیه زنانی که طی6 ماه در سال 1398 به دلیل همسرآزاری به پزشکی قانونی شهرستان بویراحمد ارجاع داده شده بودند، به صورت تمام شماری مورد بررسی قرار گرفتند. به‌منظور انجام پژوهش از پرسشنامه خشونت خانگی محسن تبریزی و پرسشنامه مهارت  ارتباطی کوئین دام استفاده شد. داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS تحلیل شدند.
یافته ها: حاکی از آن است که میانگین خشونت خانگی در زنان بالاست (53/3). بیشترین میانگین برای متغیر خشونت کلامی (83/3) و کمترین میانگین مربوط به خشونت جنسی (56/2) است. میانگین مهارت‌های ارتباطی متوسط رو به بالاست (43/3) و با استناد به نتایج تحلیلی بین مهارت‌های ارتباطی و خشونت خانگی رابطه معکوس و بالایی وجود دارد. 4 مؤلفه مهارت گوش دادن، کنترل عاطفی، توانایی دریافت و ارسال پیام، ارتباط توأم با قاطعیت هستند که به صورت معناداری خشونت خانگی را پیش بینی می کنند.
نتیجه گیری: برخورداری زنان از مهارت‌های ارتباطی، می‌تواند در کاهش خشونت همسران علیه آنان موثر باشد.

کد مقاله 43620
تعداد بازدید 81

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397