• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مدیریت ظرفیت مراقبتی خانواده در مراقبت در منزل: مطالعه تحلیل محتوای کیفی
تعداد صفحات 11
نویسنده مریم جعفری گل - حسن ناوی پور - افسانه صدوقی اصل
مشخصات نشریه  مديريت پرستاري - سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1400
محدوده صفحات 68-58
زبان فارسی
کلید واژه تهران  مطالعه کیفی  تحلیل محتوای کیفی  تحلیل محتوا  مراقبت‌های بهداشتی  تحلیل محتوای قراردادی  ظرفیت مراقبتی خانواده  مراقبت در منزل  
چکیده مقدمه: به دلیل تغییر عوامل جمعیتی- اجتماعی خانواده، افزایش امید به زندگی افراد، خانواده به عنوان ارائه دهنده اصلی مراقبت شناسایی می شود که این موضوع چالش های جدیدی را برای پایداری مراقبت ایجاد می کند. بنابراین پرستاران مراقبت در منزل باید صلاحیت مدیریت ظرفیت مراقبتی خانواده را داشته باشند.
روش: مطالعه حاضر از نوع کیفی تحلیل محتوا می باشد که در مراکز مراقبت در منزل شهر تهران در سال 1399 انجام شده است. با نمونه گیری به روش هدفمند تا اشباع داده ها، 15 پرستار مراقبت در منزل انتخاب شدند و داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار فردی جمع آوری شد. سپس تجزیه و تحلیل به روش تحلیل محتوی قراردادی مطابق با رویکرد ژانک (2009) انجام شده است.
یافته ها: تجزیه و تحلیل داده ها منجر به استخراج 95 کداولیه 8 زیر طبقه و 3 طبقه و یک مضمون مدیریت ظرفیت مراقبتی خانواده شد که طبقات شامل: بررسی توانایی خانواده جهت همکاری در مراقبت، افزایش ظرفیت مراقبتی خانواده و رعایت اصول اخلاقی در برخورد با خانواده بیمار می باشد. در مراقبت در منزل جهت افزایش کیفیت مراقبت و جلب رضایت بیمار و خانواده نیاز به همکاری خانواده در مراقبت به بیمار می باشد و جهت این همکاری نیاز به بالابردن توانایی خانواده و احترام به اصول اخلاقی خانواده می باشد.
نتیجه گیری: یافته های مطالعه یکی از صلاحیت های پرستاران مراقبت درمنزل یعنی مدیریت ظرفیت مراقبتی خانواده را ارائه می دهد که به عملکرد پرستاران کمک می کند تا بتوانند فعالیت حرفه ای خود را ارزیابی کرده تا بر جنبه هایی که باید تک اصلاح شود تمرکز کنند که پیامد آن ارتقاء کیفیت مراقبت و افزایش رضایتمندی بیمار و خانواده و پرستار می باشد. همچنین، می تواند زمینه ای برای توسعه برنامه آموزش فراهم نماید.

کد مقاله 43614
تعداد بازدید 85

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397