• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش بینی سازگاری زناشویی بر مبنای ویژگی‌های شخصیت مرزی با نقش واسطه‌ای سبک‌های دفاعی
تعداد صفحات 9
نویسنده محمد برزگر - مسعود باقری - فرشید خسروپور
مشخصات نشریه  فیض شماره 1
تاریخ انتشار فروردین و اردیبهشت - 1401
محدوده صفحات 106-98
زبان فارسی
کلید واژه رفسنجان  اختلال شخصیت مرزی  زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره  اختلالات شخصیت  سازگاری زناشویی  پنج عامل شخصیت  سبک‌های دفاعی  
چکیده سابقه و هدف: اختلالات شخصیت و سبک‌های دفاعی از عوامل تأثیرگذار در سازگاری زناشویی است. هدف از انجام پژوهش حاضر، پیش‌بینی سازگاری زناشویی از طریق ویژگی‌های شخصیت مرزی با نقش واسطه‌ای سبک‌های دفاعی بود.
مواد و روش‌ها: طرح پژوهش از نوع تحلیل مسیر بود. جامعه آماری پژوهش، افراد متأهل دامنه سنی 30 تا40 سال مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره خانواده و دادگاه خانواده رفسنجان در بهار و تابستان سال 1398 بود. 200 نفر از جامعه مذکور به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس به آن‌ها پرسشنامه صفات شخصیتی لیشنرینگ (1999)، پرسشنامه سازگاری زناشویی اصلاح‌شده اسپنیر (1979) و پرسشنامه سبک‌‌‌‌‌‌های دفاعی اندروز، سینگ و بوند (1993) ارائه شد. داده‌های به‌دست‌آمده با روش تحلیل مسیر، تحلیل واریانس یک‌راهه، ضریب همبستگی و رگرسیون تحلیل شدند.
نتایج: نتایج حاکی از آن بود که ویژگی‌های شخصیت مرزی با سازگاری زناشویی رابطه مستقیم، منفی و معنادار (384/0- = β ، 01/0 > P ) و با سبک‌های دفاعی، رابطه مستقیم، مثبت و معنادار دارد (242/0 = β ، 01/0 > P ). همچنین سبک‌های دفاعی با سازگاری زناشویی رابطه مستقیم، منفی و معنادار داشت (389/0- = β ، 01/0 > P ). نتایج آزمون سوبل هم نشان داد که سبک‌های دفاعی میانجی بین ویژگی‌های شخصیت مرزی و سازگاری زناشویی است (980/1-Z - = ، 0/05 > P ).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این پژوهش، توجه به نقش سبک‌‌های دفاعی در درک متقابل زناشویی و سازگاری زوجین در کنار ویژگی‌های شخصیتی آنان ضرورت دارد.

کد مقاله 43589
تعداد بازدید 94

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397