• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی شفقت به خود بر به‌زیستی روانشناختی، کیفیت زندگی و تاب‌آوری در زوجین با تعارضات زناشویی
تعداد صفحات 9
نویسنده فائزه اربابی - شهرزاد سراوانی - مژگان زینلی پور
مشخصات نشریه  فیض شماره 1
تاریخ انتشار فروردین و اردیبهشت - 1401
محدوده صفحات 90-82
زبان فارسی
کلید واژه بهزیستی روان‌شناختی  کیفیت زندگی  زوجین دارای تعارض زناشویی  تعارض زناشویی  تاب‌آوری  مشکلات زوجین  کیفیت زندگی زوجین  شفقت خود  آموزش شفقت خود  
چکیده سابقه و هدف: کیفیت زندگی، به‌زیستی روانشناختی و تاب‌آوری نقش اساسی در بروز تعارضات زناشویی و مشکلات زوجین ایفا می‌کند. آموزش شفقت به خود، از جمله رویکردهایی است که می‌تواند در زمینه بهبود روابط زوجین مورد استفاده قرار گیرد. در این راستا پژوهش حاضر با هدف شناسایی اثربخشی شفقت به خود بر کیفیت زندگی و تاب‌آوری زوج‌های دارای تعارضات زناشویی انجام شد.
مواد و روش‌ها: این پژوهش، آزمایشی و از نوع پیش‌آزمون - پس‌آزمون با گروه کنترل و پیگیری بود. نمونه آماری این پژوهش شامل 40 زوج بود که به‌صورت تصادفی در گروه آزمایشی شفقت به خود و کنترل قرار داشتند. گروه آزمایشی هشت جلسه آموزش 90 دقیقه‌ای شفقت به خود دریافت نمودند و گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکردند. برای جمع‌آوری داده‌ها از مقیاس‌های تاب‌آوری کانر و دیویدسون، کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی، و به‌زیستی روانشناختی ریف استفاده شد. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها روش تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر به‌کار رفت.
نتایج: نتایج تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر نشان داد که شفقت به خود، افزایش معناداری در تاب‌آوری (0/01 > P)، به‌زیستی روانشناختی (0/01 > P) و کیفیت زندگی (0/01 > P) زوجین با تعارضات زناشویی ایجاد کرده و این نتایج در پیگیری دوماهه ثابت باقی مانده است (0/05 < P).
نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد آموزش شفقت به خود با تمرکز بر پذیرش احساسات مهربانانه و تغییر عواطف منفی به مثبت می‌تواند بر کیفیت زندگی، به‌زیستی روانشناختی و تاب‌آوری زوج‌های دارای تعارض تأثیر داشته باشد.

کد مقاله 43588
تعداد بازدید 139

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397