• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تدوین الگوی ساختاری مثلث‌سازی در خانواده و گرایش به روابط فرازناشویی با واسطه گری تمایزیافتگی خود
تعداد صفحات 11
نویسنده فاطمه شقاقی - علیرضا آقایوسفی - حسن میرزاحسینی
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 10
تاریخ انتشار دى - 1400
محدوده صفحات 101-91
زبان فارسی
کلید واژه روابط فرازناشویی  تهران  تمایزیافتگی  خیانت زناشویی  تمایزیافتگی خود  افراد متأهل  تمایل به روابط فرازناشویی  مدیریت هیجان  خیانت  الگوی ساختاری  مثلث‌سازی  خیانت خانوادگی  گرایش به خیانت  مثلث سازی در خانواده  
چکیده زمینه و هدف: پژوهش ­های بسیاری به شیوه مدیریت هیجانات همسران بر کیفیت تعاملات آینده آنان تاکید دارد. یکی از شیوه­ های ناکارآمد مدیریت هیجانات مثلث­سازی در خانواده است که تمایزیافتگی­ خود را کاهش داده و موجب افزایش هیجان­پذیری و همجوشی می­ شود. از آنجا که ارتباط این متغیرها در یک مدل ساختاری مورد مطالعه قرار نگرفته است، هدف از این پژوهش تدوین الگوی ساختاری مثلث­سازی در خانواده و گرایش به روابط فرازناشویی با واسطه­ گری تمایزیافتگی­ بود.
روش ­کار: این پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری پژوهش شامل افراد متاهل شهر تهران در سال 1399 و نمونه شامل 349 فرد بودکه با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش مقیاس مثلث­سازی یوسفی و بهرامی (1394)، مقیاس تمایزیافتگی­ خود اسکورن و فریدلندر (۱۹98) و مقیاس خیانت مارک واتلی (2006) بود. به منظور بررسی روابط میان متغیرها از روش معادلات ساختاری، آزمون همبستگی و بوت استرپ استفاده شد.
یافته­ ها: ارزیابی مدل فرضی پژوهش نشان داد که مدل فرضی با مدل اندازه­ گیری، برازش دارد (96/0 CFI = ، 96/0 IFI = ، 077/0RMSEA=). نتایج نشان داد که مثلث­ سازی به صورت غیر­مستقیم از طریق تمایزیافتگی­ خود بر روابط فرازناشویی تاثیر دارد. همچنین نتایج نشان داد که مثلث­ سازی رابطه مستقیم با روابط فرازناشویی (07/0) ندارد و تمایزیافتگی­ در ارتباط بین مثلث‌سازی و روابط فرازناشویی نقش واسطه­ ای دارد.
نتیجه گیری: مثلث­ سازی در خانواده و به دنبال آن سطح پایین تمایزیافتگی در افراد احتمالا منجر به روابط فرازناشویی می­ شود. تحقیقات بیشتر در این زمینه ضروری است تا با آموزش ­های لازم کیفیت روابط زوج و مدیریت هیجانات بهبود یافته و از بروز روابط فرازناشویی پیشگیری شود.

کد مقاله 43583
تعداد بازدید 124

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397