• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی زوج درمانی به شیوه شفقت درمانی بر افسردگی، کیفیت زندگی زناشویی و خوش بینی در بیماران قلبی عروقی
تعداد صفحات 12
نویسنده نرگس شجاعی کلاته بالی - علی اکبر ثمری - مهدی اکبرزاده
مشخصات نشریه  روان پرستاري - انجمن علمي پرستاري ايران شماره 6
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1400
محدوده صفحات 97-86
زبان فارسی
کلید واژه افسردگی  زندگی زناشویی  زوج درمانی  مشهد  کیفیت زندگی زناشویی  بیماران قلبی  کاهش افسردگی  خوش‌ بینی   بیماری قلبی  شفقت درمانی  زوج درمانی به شیوه شفقت درمانی  
چکیده مقدمه: بیماران قلبی‌عروقی با مشکلات فراوانی در زمینه سلامت و زندگی زناشویی مواجه هستند و در این زمینه روش زوج درمانی به شیوه شفقت درمانی می‌تواند موثر واقع شود. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی زوج درمانی به شیوه شفقت درمانی بر افسردگی، کیفیت زندگی زناشویی و خوش‌بینی در بیماران قلبی‌عروقی انجام شد.
روش کار: این مطالعه نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش بیماران قلبی‌عرقی مراجعه‌کننده به بیمارستان قلب‌وعروق جوادالائمه شهر مشهد در نیمه اول سال 1400 بودند که از میان آنان 30 زوج پس از بررسی ملاک‌های ورود به مطالعه با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و با روش تصادفی ساده با کمک قرعه‌کشی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه‌ای (هفته‌ای دو جلسه) تحت زوج درمانی به شیوه شفقت درمانی قرار گرفت و در این دوران گروه کنترل آموزشی ندید. داده‌ها با پرسشنامه‌های افسردگی (بک و کلارک، 1988)، کیفیت زندگی زناشویی (ژانگ و همکاران، 2013) و خوش‌بینی (شیئر و همکاران، 1994) گردآوری و با آزمون‌های کای‌دو، تی مستقل و تحلیل کوواریانس چندمتغیری در نرم‌افزار SPSS-19 تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که گروه‌های آزمایش و کنترل از نظر تحصیلات، جنسیت، سن و مدت ابتلاء به بیماری‌های قلبی‌عروقی تفاوت معنی‌داری نداشتند ( 05/0 P ).
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش حاکی از اثربخشی زوج درمانی به شیوه شفقت درمانی بر کاهش افسردگی و افزایش کیفیت زندگی زناشویی و خوش‌بینی در بیماران قلبی‌عروقی بود. بنابراین، درمانگران و متخصصان سلامت می‌توانند از روش مذکور برای بهبود ویژگی‌های مرتبط با سلامت و زندگی زناشویی در بیماران قلبی‌عروقی استفاده نمایند.

کد مقاله 43566
تعداد بازدید 120

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397