• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه احساس تنهایی عاطفی اجتماعی و بدرفتاری روانشناختی در دختران مجرد با و بدون علائم اختلال در روابط بین فردی
تعداد صفحات 16
نویسنده ایوب سقزی - محسن گل محمدیان
مشخصات نشریه  پژوهش‌های روان‌شناسی اجتماعی (مصوب وزارت علوم) پیاپی 43
تاریخ انتشار پائیز - 1400
محدوده صفحات 104-89
زبان فارسی
کلید واژه دختران مجرد  سنندج  دانشجویان دانشگاه‌های سنندج  مشکل بین شخصی  روابط میان فردی  احساس تنهایی عاطفی اجتماعی  بدرفتاری روانشناختی  اختلال در روابط بین فردی  
چکیده مقدمه: اختلال در روابط بین ­فردی چالش اصلی در ازدواج و فعالیت گروهی است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه احساس تنهایی عاطفی- اجتماعی و بدرفتاری روانشناختی در دختران مجرد با و بدون علائم اختلال در روابط بین ­فردی انجام شد.
روش: پژوهش حاضر از لحاظ هدف بنیادی و از نظر روش توصیفی از نوع علی مقایسه ­ای بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه­ های شهر سنندج در نیمسال اول تحصیلی 98-1399 بود. ابتدا به روش نمونه گیری در دسترس 300 نفر انتخاب در مرحله بعد بر اساس نقطه برش پرسش­نامه مشکلات بین­ فردی (بارخام و همکاران، 1962) 114 نفر در گروه بدون علائم اختلال در روابط بین ­فردی و 186 نفر در گروه با علائم اختلال در روابط بین ­فردی جایگزین گردید. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسش­نامه مشکلات بین­ فردی (بارخام و همکاران، 1962)، پرسش­نامه احساس تنهایی اجتماعی- عاطفی (دیتوماسو و همکاران، 2004) و مقیاس بدرفتاری روان­شناختی (کواتس و مسمن مور، 2014) بود. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک راهه با رعایت پیش ­فرض­ های توزیع نرمال و همگنی واریانس­ ها تحلیل شدند.
یافته­ ها: یافته‌ها نشان داد که میانگین احساس تنهایی عاطفی- اجتماعی، مشکلات بین­ فردی و ابعادشان بین دو گروه با و بدون علائم اختلال در روابط بین­ فردی تفاوت معنی­ دار دارد ( 05/0 > p).
نتیجه­ گیری: یافته­ های پژوهش بر اهمیت توجه به احساس تنهایی عاطفی- اجتماعی و بدرفتاری روانشناختی در دختران مجرد دارای علائم اختلال در روابط بین­ فردی تأکید دارد؛ بنابراین انتظار می­ رود، مشاوران و روان­ درمانگران مرتفع نمودن احساس تنهایی عاطفی- اجتماعی و بدرفتاری روانشناختی دختران مجرد دارای علائم اختلال در روابط بین ­فردی گام بردارند.

کد مقاله 43183
تعداد بازدید 77

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397