• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان واکاوی مفهومی گزاره حق مادری در اندیشه امام خمینی (ره) و نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران
تعداد صفحات 22
نویسنده محمد ستایش‌پور - زهرا زندیه
مشخصات نشریه  پژوهش‌نامه اسلامی زنان و خانواده (طهورا سابق) - علمی تخصّصی سال 9 شماره 3 پیاپی 24
تاریخ انتشار پائیز - 1400
محدوده صفحات 162-141
زبان فارسی
کلید واژه حقوق بشر  مادری  حقوق بين‌الملل  امام خمینی (ره)  ایران  حقوق مادر  حقوق موضوعه  نظام حقوقی ایران  حق مادر  اندیشه‌‌های امام خمینی(ره)  
چکیده مفهوم «حق مادری» علی رغم بداهت ظاهری، همواره با ابهام در خصوص معنا و گستره مواجه است. این حق از نیمه قرن بیستم به بعد، در میان منابع عمدتاً فرعی حقوق بین ­الملل، جای گرفته است و رفته ­رفته در برخی از اسناد بین­ المللی قید شده است. با این وصف، هنوز تعریف کامل و جامعی از این حق ارائه نشده است. پژوهش حاضر، ضمن تحلیل و تشریح دیدگاه حضرت امام خمینی (ره) به عنوان یکی از بزرگ‌ترین اسلام‌شناسان قرن اخیر، به بررسی رویکرد نظام حقوق موضوعه جمهوری اسلامی ایران پرداخته است. نتایج پژوهش نشان داد که اگرچه در اندیشه حضرت امام (ره) و حقوق موضوعه جمهوری اسلامی ایران، به صراحت عبارت حق‌ مادری بیان نشده است، ولی حقوق زیادی برای مادر در نظر گرفته شده است. دامنه حقوق شناسایی شده برای مادر در نظام حقوقی ایران و به‌ویژه در اندیشه امام خمینی (ره) گسترده ­تر از حقوقی است که در حقوق بین­ الملل مطرح است. همچنین از نظر قوام ­یافتگی نیز حقوق برشمرده شده برای مادر در حقوق بین ­الملل، بیشتر در منابع فرعی مثل قطعنامه­ های مجمع عمومی منعکس شده است، درحالیکه در نظام حقوقی ایران، این حقوق در قالب قوانین الزام­ آور آمده ­اند و حتی در برخی موارد میزان بایستگی آن ها تا اندازه ­ای است که نه فقط صرف حق برای مادر شمرده شده بلکه به‌مثابه تعهدی برای دیگران است.

کد مقاله 43120
تعداد بازدید 65

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397